29 januari 2020
redacteur

De tortillachips wordt in alle supermarkten uit de schappen gehaald

Een chippie op z’n tijd, daar zeggen wij geen nee tegen. Naast paprikachips of kaasflips, trekken we ook geregeld een zak tortillachips open. Ben jij net als wij gek op deze Mexicaanse chipssoort? Let dan even goed op, want PepsiCo haalt per direct alle Doritos Nacho Cheese uit de schappen.

Doritos Nacho Cheese

PepsiCo waarschuwt voor Doritos Nacho Cheese 185 gram met THT 02-05-2020 en EAN-code 08710398170132. Door een productiefout kan de chips namelijk soja bevatten, maar dit allergeen staat niet vermeld op de ingrediëntenlijst. Hierdoor kunnen consumenten met een soja-allergie ziek worden na het eten van het product. Pepsico haalt om deze reden een beperkte hoeveelheid Doritos Nacho Cheese uit de markt. De veiligheidswaarschuwing geldt alleen voor producten die in Nederland en België zijn verkocht. Doritos Nacho Cheese met een andere THT-code kunnen gewoon worden gegeten.

PepsiCo Consumentenservice

PepsiCo verzoekt consumenten met een soja-allergie met klem om het product niet te eten en contact op te nemen met de PepsiCo Consumentenservice, via het gratis telefoonnummer 0800-2377426. Wie zich meldt, krijgt het volledige aankoopbedrag vergoed. Mensen zonder soja-allergie kunnen Doritos Nacho Cheese gerust eten, maar door de productiefout kan de smaak afwijken. PepsiCo laat verder weten dat het gaat om een incidentele productiefout en dat de kwaliteit en veiligheid van zijn producten hoog in het vaandel staan. De producent verontschuldigt zich voor het eventuele ongemak.

Lees ook: Tony Chocolonely brengt nieuwe paasreep uit met deze bijzondere smaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Videostill