Tjitske

Verse munt is lekker én gezond

Muntthee, water met munt, salade’s met munt: wij zijn dol op verse munt! We schreven al eerder over alle gezondheidsvoordelen van verse munt, want het kruid doet veel goeds voor je lichaam. Ook groeien muntplantjes als kool en zijn ze makkelijk te onderhouden, dus er is geen enkele reden om geen plantje in huis te hebben.

Dit is waarom je altijd verse munt wil hebben!

Vieze geur

Er is een reden waarom kauwgum en tandpasta een muntsmaak heeft: munt neutraliseert namelijk vieze luchtjes. Ben je meer fan van een natuurlijke manier, dan kun je op een paar blaadjes verse munt kauwen om een vieze adem of knoflookgeur te neutraliseren. Ook schijnt het te werken tegen tandvleesontsteking. Bij een ontsteking komt er ook een vieze lucht vrij, dus als je daarbij op munt kauwt is het een win-winsituatie.

Gezondheid

Verse munt heeft zeer veel gezondheidsvoordelen. Zo werkt muntthee tegen kramp en winderigheid als gevolg van problemen met de spijsvertering. Ook is munt erg goed voor je immuunsysteem, want het werkt ontstekingsremmend en zit vol calcium, fosfor, vitamine C en E. Ook stilt het spierkramp en menstruatiepijn. Heb je dus last van een van deze kwaaltjes, dan kan een flinke glas muntthee helpen!

Stress

Munt vermindert stress en hoofdpijn. Door te stomen of te badderen in verse munt voel je je weer ontspannen. Ook helpt het om een paar blaadjes verse munt fijn te wrijven tussen je handen en dit op je slapen en voorhoofd te leggen. Hierdoor ontspan je waardoor hoofdpijn wordt verlicht.

Insecten

Wist je dat een paar muntplantjes in je tuin insecten op afstand kunnen houden! Mieren, vliegen, muggen en bladluizen houden niet van munt. Pas wel op, want munt verspreid zich enorm snel. Je kunt het het best in een plantenbak of -pot planten, anders staat je hele tuin er binnen een mum van tijd vol mee. Bijen zijn trouwens dol op munt, dus je trekt er goede insecten mee aan.

Lees ook: Van peper tot kerrie: hoe lang zijn kruiden eigenlijk houdbaar?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gezondnu | Beeld: Pexels