Maayke

5. Blauwe bessen

Eén van de meest gegeten én lekkerste fruitsoorten in de zomer zijn blauwe bessen. Een bakje bevat gemiddeld zo’n 80 calorieën. De blauwe bes bevat daarnaast veel vezels, vitamine C en K. Ook zitten ze vol met antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bacteriën hebben meer moeite om ons lichaam binnen te dringen waardoor we dus uiteindelijk minder snel ziek worden.

4. Zwarte bessen

En naast de blauwe bes, is ook de zwarte bes een supergezonde fruitsoort. Deze soort bes bevat zelfs nog wat minder calorieën dan de blauwe variant, namelijk  slechts 74 calorieën. Net als de blauwe bes zit ook de zwarte bes vol met vezels waardoor je er een langer verzadigd gevoel aan over houdt.

3. Bananen

De banaan staat in de top 3 van gezondste fruitsoorten! Het stofje potassium komt veel voor in de banaan. Deze stof speelt een belangrijke rol bij hart- en spieractiviteiten. Een gezonde vrucht om dus voor of na het sporten te eten. Daarnaast leveren bananen veel vitamines, mineralen en spoorelementen. De belangrijkste hiervan zijn: vitamine B3, B6, A en C en kalium, magnesium, fosfor, ijzer, tryptofaan en selenium.

2. Abrikozen

Op de eervolle tweede plaats staan de abrikozen. Ook deze vrucht vinden we dit seizoen veel terug in de groente- en fruitschappen. Eet je drie abrikozen, dan krijg je gemiddeld zo’n 51 calorieën binnen. Er zit een speciale stof in dit stuk fruit dat door het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Een klein handje vol aan abrikozen staat al gelijk aan 35 procent van de aanbevolen vitamines per dag.

1. Appels

En dan is het tijd voor dé nummer 1: appels! Misschien had je de appel niet direct had verwacht op de eerste plaats, maar toch is de appel het meer dan waard. Een appel van normale grootte bevat gemiddeld zo’n 80 calorieën en bezit 3 gram aan vezels. Een rijpe appel bevat vitamine B1, B2, B6, C en E. De appel biedt daarnaast ook een verscheidenheid aan suikers, zoals dextrose, fructose en saccharose. Tenslotte bevat hij een aantal mineralen, zoals calcium, magnesium en kalium. Genoeg redenen dus om een flinke zak appels in te slaan!

Pagina 2/2

Lees ook: Moet je beschimmeld fruit weggooien of kun je het nog best eten?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pxhere, fotobewerking