En vooral nummer 1 is zeer verrassend

Eerder schreven we al over de top 10 meest gezonde groenten. Nu is het tijd om de verschillende fruitsoorten eens onder de loep te nemen. Want welke fruitsoort is nu eigenlijk het gezondst? Belangrijk is om te kijken naar de hoeveelheid suikers en koolhydraten in elk fruitsoort. Met drie stuks fruit op een dag zit je goed, maar welke fruitsoorten kun je dan het beste kiezen?

Staat jouw favoriete fruitsoort er tussen?

10. Sinaasappelen

We beginnen bij nummer 10: sinaasappelen. Dit komt met name door de kleine hoeveelheid calorieën in deze oranje vitaminebom zitten. Eén grote sinaasappel bevat gemiddeld 61 calorieën. Daarnaast zit deze vrucht bomvol vitamines en mineralen, waaronder een hoog vitamine B- en C gehalte en calcium.

9. Mango

Plek nummer 9 gaat naar de tropische mango. Gemiddeld zitten er 135 calorieën in één grote mango. Wel goed om te weten is dat, hoe gezond deze zoete vrucht ook is, het wel redelijk wat suikers bevat. Probeer  deze lekkere vrucht dus met mate eten. Wél krijg je met een grote mango je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen, wat dan natuurlijk wel weer een groot voordeel is.

8. Kiwi’s

Een kiwi is natuurlijk een kleinere vrucht, maar bevat daardoor ook een stuk minder calorieën. In één kiwi zitten ongeveer 46 calorieën. De kiwi verdient de achtste plek vanwege de hoge hoeveelheid vitamine C en vezels in deze kleine vrucht. Heb je last van een moeilijke stoelgang? Eet deze groene vrucht dan op een nuchtere maag voor het ontbijt.

7. Kersen

We zitten nu in hét perfecte seizoen van de kers! Niet alleen zijn kersen ontzettend smaakvol, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Een bakje vol met kersen bevat gemiddeld zo’n 84 calorieën. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kersen erg goed voor het hart zijn en dankzij de stof perillyl alcohol dat in kersen zit, verklein je de kans op kanker.

6. Grapefruit

Deze lekkere, bittere vrucht staat op plek nummer 7. Een grote grapefruit bevat gemiddeld maar 78 calorieën. Daarnaast zit dit fruitsoort vol met vitamine C, B1 en A. Ook is deze vrucht rijk aan kalium. Genoeg reden om weer eens wat vaker een grapefruit te eten dus!

Wil je weten welke fruitsoort op nummer 1 staat? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2