De vis smaakt er nog lekkerder door ook

Het lekkere weer is nog lang niet weggetrokken uit ons land, dus grote kans dat jij een dezer dagen de barbecue aansteekt. Lekker een stukje vlees en een visje op het rooster en genieten maar. Maar vervelend dat dat stukje vlees of vis altijd aan het rooster blijft plakken. 

Hoe voorkomen we dit?

Moeizaam

Een stukje vis op de barbecue, en dan vooral een lekker stukje zalm, is hartstikke lekker. Maar hoe krijg je het visje van de buitenkant lekker knapperig en aan de binnenkant mals zonder dat het stukje huid aan de barbecue vast blijft plakken en de gehele moot uit elkaar valt als je hem van het rooster af haalt? Ten eerste is het belangrijk om een zo vers mogelijk visje te gebruiken wanneer je gaat grillen. Gebruik je vis die ouder is dan drie dagen of ingevroren is geweest, dan ontstaan de problemen eerder.

De tip

Gelukkig is er een hele handige en goedkope tip waarmee je kunt voorkomen het vlees aan het rooster vastplakt. De smaak wordt er ook nog een stuk lekkerder door, dus dat is mooi meegenomen! Het enige wat je nodig hebt is een citroen. Snijd de citroen in plakjes en maak met deze plakjes een bedje op de barbecue. Leg het stukje vis bovenop. Op deze manier stoom je de vis én krijgt het ook nog extra smaak door de citroen. Na het stomen pak je de vis met een tang zo van de plakjes citroen af, zonder dat het aan het rooster blijft plakken.

Lees ook: Overheerlijke zomerse pasta-ovenschotel met broccoli en paprika

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill