Maayke

Met deze vier tips voorkom je slappe sla!

Verpakte groenten zoals sla zijn niet voor niets een vaste prik op de boodschappenlijst. Ze kunnen worden gebruikt in veel verschillende gerechten, zoals onder andere in heerlijke salades. Doe je vaak eenmaal per week veel boodschappen? Dan is het vast voorgekomen dat je de verpakte sla die je een aantal dagen eerder kocht er nu bruinig en slap uitziet. Voorkom dat dit gebeurt en pas deze vier tips toe om je bladgewas langer vers te houden.

Het voorverpakte bladgewas gaat met deze handige tips veel langer mee.

1. Keukenpapier

Kom je thuis na het doen van de boodschappen met een zak verse sla? Scheur deze dan direct open en leg een stuk keukenpapier in de plastic zak. Sluit de zak vervolgens met een klem en leg ‘m in de koelkast. Het keukenpapier absorbeert het vocht dat anders op het bladgewas zou gaan zitten waardoor het sneller gaat rotten. Vervang voor het beste resultaat dagelijks het stuk keukenpapier.

2. Sla in de koelkast

In de meeste koelkasten hebben onderin een groentelade. Perfect om verschillende groenten en fruitsoorten op te bergen. Toch kun je beter de zak met sla op een andere plek bewaren. Wanneer de lade vaak open en dicht gaat, heb je de kans dat de andere groenten over de zak sla heen gaan. Dit zorgt ervoor dat de sla kneust en het sneller bruin wordt. Leg de zak met groene groente dus op een plek waar het niet aangetast kan worden door andere producten in de koelkast.

3. Soorten sla

Slasoorten verschillen in hoe snel ze bederven. Zo blijft botersla bijvoorbeeld veel minder lang goed dan hartige slasoorten als rucola, waterkers, babyspinazie en babykool. Daarnaast zijn de hartige slasoorten ook een stuk veelzijdiger. Gebruik ze als basis voor een salade en wanneer de groente verouderd, kook of bak ze dan mee in soepen, frittata’s en nog veel meer.

4. Beste keuze

Vaak moet je er even voor graven, maar aan de achterkant van het schap liggen meestal de verste slazakken. De zakken aan de voorzijde hebben meestal de dichtstbijzijnde houdbaarheidsdatum, omdat deze het eerst verkocht moet worden. Ben je van plan om dezelfde dag het groene gewas te gebruiken, dan kun je prima de voorste zak pakken. Moet je de groente echter enige tijd bewaren? Dan kun je beter de meest verse zak aan de achterzijde pakken.

Lees ook: 6x waarom knoflook zo goed voor je is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Real Simple | Beeld: Pexels