Jaimy Boer

Bier nog lekkerder drinken? Graag!

We zien ons bier het liefste koud en met een mooie schuimkraag. Maar wist je dat je bier ook kunt drinken als een professional? Om de smaak van het bier nog beter te krijgen, zijn er een paar handige tips die je kunt proberen. 

1. Bewaar het op een donkere plek

Bier kun je het beste bewaren op een donkere plek. Het bier gaat namelijk niet beter smaken als het met licht in contact komt. De zuren worden dan omgezet tot stoffen en hierdoor kan het gaan stinken. Bewaar je biertje dus niet in de tuin of op het balkon, maar in een kast of koelkast.

 2. Drink uit een glas

Het grootste gedeelte van het bier dat je proeft is aroma. Dit gaat alleen niet lukken als je het uit het flesje gaat drinken. Als je bier in een glas schenkt met een bredere opening, komen er meer aroma’s vrij. Net als bij wijn!

3. Voorkom plat bier

Plat bier is volgens veel mensen de oorzaak van hoofdpijn na het drinken. Dit krijg je als je je bier te enthousiast inschenkt en het koolzuur hiermee ‘plet’. Schenk het dus met liefde in zodat je een mooie schuimkraag krijgt. Enne, dat zijn twee vingers dik!

4. Kijk goed naar de kleur

De kleur van het bier laat zien hoe koud je het eigenlijk moet drinken. Niet elk bier hoort namelijk koud gedronken te worden, sommige zijn lekkerder als ze iets warmer zijn. Onthoud: hoe donkerder het bier, hoe warmer je het kan drinken. Wacht dus geduldig voordat je zo’n donker biertje gaat drinken, dit kan zo’n kwartier tot halfuur duren. Dit geldt overigens niet voor Pils, die bieren hebben een lagere smaakintensiteit en zijn gemaakt om koud te drinken.

5. Koop goed bier

Een mooi etiket of een aanbieding kan je misschien sneller over de streep helpen om een bepaald biertje te kiezen. Toch is het ook verstandig om bier te kiezen dat van goede kwaliteit is. Bij onafhankelijke, kleine brouwerijen wordt er veel aandacht en tijd besteed aan het maken van een biertje. Hierdoor kan het misschien een paar euro meer kosten, maar hiermee drink je wel heerlijk bier.

Lees ook: Bier drinken en het klimaat redden? Met dit biertje kan dat

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy.nl | Beeld: Pexels