17 juni 2021
Jaimy Boer

Het bier is vanaf vandaag te koop

Proost op het klimaat! Met de allernieuwste smaak ‘Cool Earth Lager’ van botanische brouwer Lowlander ben je namelijk met elke slok goed bezig voor de planeet. Enne, fijne bijkomstigheid is dat het bier ook nog eens heerlijk smaakt. Cool Earth Lager heeft namelijk een subtiele kick van citroengras met een bitter van Amerikaanse hops.

Klimaatverandering

Lowlander zet zich met de nieuwe smaak Cool Earth Lager in voor klimaatverandering. Daar kunnen we namelijk niet meer omheen. Frederik Kampman, Chief Botanical Officier, zegt hierover: “Al ons bier wordt gebrouwen in de Lage Landen, een stukje van de wereld dat grotendeels onder zeeniveau ligt. Wij zijn ervan overtuigd dat een beetje oer-Hollandse vindingrijkheid, gecombineerd met de kracht van de natuur, eindeloze mogelijkheden biedt. Tegelijkertijd zijn we ons bewust van het feit dat we al het moois dat de natuur te bieden heeft niet voor lief kunnen nemen.”

Zeegras

Om hun steentje bij te dragen, heeft Lowlander een regeling getroffen: voor iedere pilsener die over de toonbank gaat, plant de brouwer in samenwerking met natuurbeschermingsorganisaties zeegras in het waddengebied. En het is noodzakelijk dat dit gebeurt, want zeegras is de afgelopen jaren in rap tempo afgenomen. Dit heeft veel klimaatimpact teweeggebracht. Zeegras neemt namelijk 35 keer effectiever CO2 op dan het tropische regenwoud. Wauw!

Waddengebied

Waar vind je zeegras? Onder andere in het Waddengebied, een beschermd Unesco-Werelderfgoed sinds 2009. Daarom slaat Lowlander de handen ineen met het project Zeegrasherstel Waddenzee. Met deze samenwerking beschermen en verrijken ze de aarde door extra zeegrasvelden te planten. En dit is hard nodig, laat Marien ecoloog Dr. Laura Goves weten: “Vóór 1932 hadden we ongeveer 150 km2 zeegras in de Nederlandse Waddenzee, dat zijn ongeveer 22.500 voetbalvelden, in 2000 was daar nauwelijks iets van over! Het zeegras is dus bijna helemaal verdwenen uit de Nederlandse Waddenzee. Er wordt al jaren hard gewerkt aan het herstel hiervan en met de steun van Lowlander kunnen we de zeegrasvelden de komende jaren in hoger tempo aanvullen en uitbreiden. Door simpelweg een lekker biertje te drinken, draag je structureel bij aan het opslaan van CO2, het verbeteren van biodiversiteit en het afkoelen van de aarde.”

Waar te koop?

Wil jij het klimaat ook helpen, dan heb je geluk. Vanaf vandaag is de Lowlander Cool Earth Lager verkrijgbaar in de horeca, de webshop van Lowlander en bij Albert Heijn. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een non-alcoholische variant. Beide lagers zijn glutenvrij, waardoor iedereen kan genieten van de zachte smaak van citroengras en tegelijkertijd het milieu steunen. Because there is no planet B!

Lees ook: Goed nieuws: Albert Heijn breidt assortiment vega en vegan broodbeleg uit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Lowlander | Beeld: Lowlander