Aha, zo doe je dat dus

Een filmpje kijken met je vrienden of familie gaat natuurlijk gepaard met een lekkere bak popcorn. Het liefst maken we de popcorn ook nog eens zelf, aangezien het dan lekker vers en warm is. Toch blijft het maken een struggle. Je bent vast niet de enige die de zak wel eens te vroeg uit de magnetron heeft getrokken, waardoor je al die ongepopte maïskorrels er moeilijk uit krijgt. Gelukkig is daar nu een hele handige hack voor. 

Zelfgemaakt

Natuurlijk is het zelf maken van popcorn leuker én lekkerder dan een zak uit de supermarkt. Wel kan het soms een behoorlijke opgave zijn om dit zelf te maken, want hoelang moet die zak eigenlijk in de magnetron? We staan allemaal met gespitste oren voor de magnetron om te luisteren tot het poffende geluid is opgehouden. Zo zou je namelijk moeten horen wanneer je popcorn klaar is. Maar toch is dat niet altijd het geval.

TikTok-hack

TikTok zou TikTok niet zijn als ze hier geen life hack voor hadden. Wederom gaat deze hack weer viraal en wij snappen dat wel. Dit is namelijk een hack waar we nog lang veel plezier en profijt van zullen hebben tijdens het maken van popcorn.

Verschillende filmpjes laten namelijk zien hoe de niet-gepopte maïs de zak verlaten, voordat je de popcorn in een bak legt. Zodra de zak de magnetron verlaat, kan je waarschijnlijk al zien dat er aan de boven- of onderkant van de zak een spleet zit. Zit dit er niet, dan moet je hem zelf even maken. Zorg dan dat deze spleet naar de onderkant wijst en houdt de zak boven de bak waar je je popcorn in wilt doen. Schud vervolgens rustig de zak heen en weer en je zult zien dat de ongepopte maïskorrels er als eerste uitvallen.

@whatnooowaaay #stitch with @annalanier2 #fyp #fyp? #foryoupage #whatnoway #noway ? original sound – NoooWaaay

Lees ook: Dit TikTok-recept van popcorn met Maltesers gaat momenteel viraal

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem-Fem | Beeld: Pexels, TikTok