30 min.
12 - 15 pers.
Ingrediënten
  • 1 Engelse komkommer
  • 1/2 middelgrote ananas
  • 2 grote rijpe mango's
  • 1/2 miniwatermeloen, zonder pitten
  • 12 tot 15 spiesjes
  • 1 middelgrote limoen
  • 1 theelepel Tajin kruiden

Deze spiesjes wil je toch proeven?

Wij stellen je graag voor aan deze heerlijke gezonde fruitsnack. Deze kleurrijke stokjes zijn een goede manier om tijdens de warme zomerdagen genoeg fruit te eten. Door het gesneden fruit te besprenkelen met limoensap en te bestrooien met Tajin kruiden, wordt het een heerlijke combinatie van zoet, sappig en een beetje pittig.

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediënten onderaan het recept.

Moet je de spiesjes laten weken?

Omdat deze spiesjes niet gekookt of gegrild worden, is het niet nodig om ze van te voren te laten weken. Je kunt kiezen voor houten, bamboe of metalen spiesjes, maar wees wel voorzichtig met kinderen. Als zij niet gewend zijn om te eten van scherpe stokjes, doe dan het fruit in een kom en maak er een fruitsalade van. Veilig, maar net zo lekker.

Kun je de spiesjes de avond ervoor maken?

Deze spiesjes smaken het lekkerst als het fruit koud is. Je kunt ze dus het beste de avond van tevoren in elkaar zetten en daarna in een schaal leggen met plastic folie eroverheen. Laat het dan een nacht in de koelkast staan. Voeg vlak voor het serveren het limoensap en de Tajin kruiden toe, et voilà.

Zo maak je de Mexicaanse fruit kebab

  • Snijd een komkommer in vieren en snijd hem overdwars in stukjes van ongeveer een centimeter.
  • Snijd een halve middelgrote ananas in stukjes van een centimeter.
  • Schil dan twee grote mango’s, ontpit ze en snijd deze in stukjes van twee centimeter.
  • Snijd vervolgens de schil van de mini watermeloen zonder pitten en snijd dit in stukjes van een centimeter.
  • Leg dit allemaal op een hoopje op dezelfde bakplaat.
  • Duw vervolgens alle hoopjes naar één kant van de bakplaat.
  • Rijg dan het fruit en de komkommer om en om aan de spiesjes, ongeveer acht tot tien stukjes per spies.
  • Leg de geregen spiesjes aan de andere kant van de bakplaat.
  • Als je de spiesjes niet meteen serveert, wikkel ze dan stevig in plasticfolie en laat ze een nacht in de koelkast opstijven.
  • Halveer vlak voordat je de spiesjes serveert, een limoen en pers het sap over de spiesjes heen.
  • Bestrooi het als laatst met een theelepel Tajin kruiden.
  • Enjoy!

Lees ook: Deze fruitsoorten kun je het beste eten als je diabetes hebt

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: thekitchn | Beeld: Unsplash, Karolina Kolodziejczak