Sara Bergsma

Deze smaken zijn natuurlijke slaapopwekkers

In ons drukke leven zijn er veel factoren die onze nachtrust kunnen beïnvloeden. Waar veel mensen wellicht grijpen naar slaapmiddelen en technologische snufjes om hun nachtrust te verbeteren, biedt moeder natuur een veel natuurlijkere oplossing: thee. 

Lavendelthee

Veel mensen weten het niet, maar je kunt lavendel gewoon drinken als thee! Men doet het al sinds het Romeinse keizerrijk. Van lavendel is bewezen dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren – je hebt vast weleens gehoord dat een paar druppels op je kussen slaap bevorderend kunnen werken. Uit onderzoek bleek dat mensen die lavendelthee dronken voor het slapengaan zich meer moe voelden dan deelnemers aan hetzelfde onderzoek die de thee niet dronken.

Kamillethee

Een kopje kamillethee is niet alleen prikkelend voor de smaakpapillen, maar het kan ook bevorderend zijn voor de nachtrust. Veel onderzoek is er nog niet naar gedaan, maar er is wel een studie die aantoont dat het de slaapkwaliteit kan verbeteren. En onder het mom, baat het niet schaadt het niet: uit ander onderzoek bleek dat kamillethee een kalmerend effect kan hebben op vrouwen die net zijn bevallen.

Passiebloem kruidenthee

Passiebloem bevat bepaalde flavonoïden die zich binden aan dezelfde receptoren in de hersenen als benzodiazepinen. In normaal Nederlands: het kan symptomen van angstige gevoelens verminderen. Hierdoor kan het ook helpen om je rustiger te voelen, zodat je beter kunt indutten. Klinkt goed!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: vruchtensap is helemaal niet zo ongezond

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Sleep foundation | Beeld: Adobe Stock