Sara Bergsma

En maar liefst 24 dollar voor een bak yoghurt

Ja, je leest het goed. Bij luxury supermarkt Erewhon betaal je astronomisch hoge bedragen als deze voor ogenschijnlijk simpele producten. De supermarktketen heeft in totaal tien locaties die zich allemaal in de Amerikaanse stad Los Angeles bevinden. En je begrijpt dat alleen de uber-rijken zich kunnen permitteren om daar hun boodschappen te halen. 

TikTok

Hoewel de supermarktketen al enkele tientallen jaren bestaat, staat deze de laatste tijd pas écht in de schijnwerpers. Als je actief bent op TikTok, heb je het onderwerp vast wel eens zien verschijnen. De kans is klein dat Erewhon werd besproken om diens ruime aanbod en fijne producten, aangezien vooral de bizar hoge prijzen worden besproken op het platform. Ook zien we verschillende video’s op TikTok waarin mensen een tour geven door één van de locaties van Erewhon. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan vooral even deze TikTok-video:

@lillianzhang_ Couldn’t go to LA without visiting Erewhon…? this place puts Whole Foods to shame ?? like for part 2 to see if the food is actually worth it ? #erewhon #erewhonmarket #losangeles #LA #expensive #money ? vampire – Olivia Rodrigo

Een supermarkt als deze kom je in Nederland niet tegen. De winkels zijn extreem ruim opgezet, alle producten staan perfect gesorteerd en gespiegeld én je vindt er alleen biologische producten. Of deze voordelen opwegen tegen het nogal royale prijskaartje? Dat vragen wij ons af.

Abonnement

Een bezoek aan Erewhon gaat verder dan alleen boodschappen doen. Terwijl je wacht op een vers gemaakt broodje of gezond sapje, is de kans groot dat je je in het gezelschap van grote Amerikaanse beroemdheden bevindt. Regelmatig drukken bekende gezichten hun stempel op de supermarkt. Zo hebben Hailey Bieber, Bella Hadid en Kourtney Kardashian er al hun eigen juices ontwikkeld. De prijzen voor Erewhon’s sappen en smoothies variëren tussen de elf en twintig dollar – een flinke duit, maar nog niet buitensporig. Voor de meest toegewijde fans biedt Erewhon zelfs abonnementen aan, variërend van honderd tot tweehonderd dollar per jaar. Hiermee ontvang je maandelijks een gratis smoothie en kun je punten sparen voor kortingen.

Prijzen

De bizarre bedragen die de supermarkt voor haar producten vraagt, is een veelbesproken onderwerp op TikTok. Veel gebruikers van het platform maken er een spelletje van om hun volgers de prijs van Erewhon’s producten te laten raden. Benieuwd naar wat je zoal betaalt voor een boodschap bij deze supermarkt? Nou, bij Erewhon ligt de prijs voor een pot van 900 gram spinazie à la crème al op een schokkende 49 dollar. Zelfs als je bedenkt dat er biologische olijfolie, knoflook, zout, peper en nootmuskaat in zijn verwerkt, blijft het een enorm bedrag voor een simpele pot spinazie. Voor een pot probiotische yoghurt ben je 24 dollar kwijt, en een kwart bosbessentaart kost maar liefst 42 dollar. Shocking, toch?

Lees ook: Onderzoek wijst uit: vruchtensap is helemaal niet zo ongezond

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Linda, TikTok @lillianzhang_ | Beeld: Adobe Stock