Volgens het testpanel kwamen deze soorten pure chocolade als beste uit de bus

Van chocolade kunnen we geen genoeg krijgen. Wil je toch een beetje op de lijn letten én genieten van een lekker stukje chocolade? Dan is pure chocolade de verantwoordelijkste keuze. Toch zit er meer verschil in de merken en soorten die supermarkten aanbieden. Volgens het testpanel van Jan Magazine is dit de top zeven van de lekkerste soorten pure chocolade.

Staat jouw favoriete merk ertussen?

7. Verkade (€1,45 per reep)

Op de laatste plek is geëindigd: Verkade. Het testpanel laat weten dat deze chocolade veruit het minst lekker was van de geteste soorten. Zowel de smaak als de droog- en hardheid van de chocolade vielen niet in de smaak.

6. Aldi (eigen merk, €0,99)

Deze chocoladereep wordt omschreven als lekker romig en vol van smaak. Daar houdt het vervolgens dan ook wel mee op, want het testpanel omschrijft een soort medicijn-achtige nasmaak bij deze pure chocolade. Daar komt bij dat de reep mierzoet is. Duidelijk niet voor herhaling vatbaar dus.

5. AH Bio (eigen merk, €1,29)

De AH Bio reep eindigt op de vijfde plek, omdat de biologische variant van Albert Heijn prima van smaak was, maar wel wat voller van smaak had mogen zijn.

4. Dirk (eigen merk, €0,92)

De chocoladereep van de supermarkt Dirk wordt omschreven als ‘het middenmootje’. “Niets mis mee, maar ook niet veel bijzonders aan”, aldus het testpanel.

3. Chocolademakers (€3,50 bij Marqt en Ekoplaza)

Op de derde plek is de reep van het merk Chocolademakers geëindigd. Lekker van smaak, maar er hangt ook zeker een prijskaartje aan.

2. Jumbo (eigen merk, €0,97)

De nummer twee heeft een volle en pure smaak. In vergelijking met de nummer 1 is deze reep iets harder en droger qua smaak, en daarom is de reep van supermarkt Jumbo op de tweede plek geëindigd.

1. Côte D’Or (€1,99)

Het testpanel van Jan Magazine heeft unaniem de reep pure chocolade van het merk Côte D’or uitgeroepen tot de uiteindelijke winnaar. Geen twijfel was mogelijk over deze reep. Zo werd het omschreven als: “Puur, maar toch romig”, “Er zit een soort heerlijke koffiegeur door” en “Mag ik echt maar één stukje?” Dat zegt ons genoeg!

Lees ook: UTZ gecertificeerd: weet jij wat het betekent?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: JAN Magazine | Beeld: Unsplash