Ingrediënten
  • 15 kersen (een paar kersen meer kan uiteraard ook)
  • 85 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram roomboter
  • Poedersuiker, ter garnering
Christel
55 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 15 kersen (een paar kersen meer kan uiteraard ook)
  • 85 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 120 milliliter slagroom
  • 120 milliliter melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 gram roomboter
  • Poedersuiker, ter garnering

Een heerlijk kersendessert

Als je gasten te eten krijgt, willen velen die van koken houden even laten zien wat ze in huis hebben. Er wordt aandacht besteed aan het voor- hoofd- en nagerecht. Wie graag indruk wil maken met een toetje moet deze cherry clafoutis eens maken. Ook als je geen keukenprins(es) bent is dit makkelijk om te maken.

Cherry clafoutis klinkt ingewikkelder dan het is.

Gebruikers van de mobiele website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de Franse cherry clafoutis?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Ontpit de kersen (zie instructies in de onderstaande video).
  • Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en roer even door.
  • Voeg de eieren toe en roer met een spatel tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Schenk de slagroom, melk en het vanille-extract bij het beslag en roer met een garde tot een egaal geheel.
  • Smelt de roomboter in een ovenbestendige, gietijzeren koekenpan (20 cm).
  • Haal de pan van het vuur als de boter volledig is gesmolten.
  • Verdeel de kersen in de koekenpan en schenk het beslag erbij.
  • Bak de cherry clafoutis gaar in 40 tot 45 minuten.
  • Serveer het dessert warm en met een beetje poedersuiker.

Tip: als je geen ovenbestendige koekenpan hebt, kun je de gesmolten boter in een (ronde) ovenschaal doen en daarna bakken.

Lees ook: Recept: perzik-whiskeycocktail

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Tasty