Roos

Er zijn flink wat tapashapjes die een stuk minder calorieën bevatten

Er gaat niets boven een gigantische tafel vol met overheerlijke tapas. Samen met een goed glas wijn of een ijskoude sangria is dit een ultiem zomergevoel. Probeer jij echter een beetje op je eten te letten en krijg jij het Spaans benauwd van deze calorierijke hapjes? Geen zorgen, er zijn ook flink wat tapashapjes die niet zoveel calorieën bevatten.  

1. Olijven

Een snack die goed samengaat met een wijntje én heerlijk smaakt. Eén schaaltje olijven bevat 55 calorieën.

2. Gazpacho

Een kommetje gazpacho, of ook wel koude Spaanse tomatensoep, bevat 78 calorieën.

3. Rauwe ham

Een typisch tapasgerechtje als je het ons vraagt. Plakken rauwe ham bevatten, per drie plakken, 84 calorieën. Ook heerlijk in combinatie met meloen!

4. Plakjes salami

Net als rauwe ham horen ook plakken salami thuis op een tapasplank. Drie plakken salami bevatten 177 calorieën.

5. Sardines

Verse sardines zijn in Spanje ontzettend populair. In Nederland eten we een stuk minder sardines, maar dat is eigenlijk ontzettend zonde. Drie verse sardines bevatten samen 204 calorieën en zitten tjokvol gezonde vetten.

6. Albondigas

Albondigas, of ook wel gehaktballetjes in tomatensaus, zijn in ieder tapasrestaurant op het menu te vinden. Vijf gehaktballetjes inclusief tomatensaus bevatten in totaal 71 calorieën.

7. Ensalada rusa

Ensalada rusa noemen we in Nederland huzarensalade. Deze Spaanse huzarensalade wordt bereid met flink wat romige saus, maar wordt gevuld met groenten. Hierom bevat één portie 72 calorieën.

8. Gefrituurde gamba’s

We horen je denken: ‘Gefrituurd, dat kan toch niet gezond zijn?’ Het klopt dat gefrituurd voedsel in de meeste gevallen veel calorieën bevat, maar aangezien deze hapjes gevuld zijn met caloriearme vis valt het uiteindelijk nog best wel mee. Drie gefrituurde gamba’s bevatten in totaal 117 calorieën.

Al met al flink wat keuze, maar probeer hier natuurlijk niet te veel op te focussen. Het is ook belangrijk dat je geniet van alle heerlijke tapas die je voorgeschoteld krijgt. Eet ze!

Ook interessant: 10x de lekkerste bijgerechten voor bij de barbecue!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: iStock (Esh)