18 juni 2021
Jaimy Boer

Broodje Vegeman is er voor alle soorten vaders

Met Vaderdag verwennen we onze vaders, en bij KookFans doen we dat het liefst met eten. We worden daarom enorm blij van de samenwerking tussen Vjeze Fur en Stegeman. Combineer de smakelijke vleesvervangers van Stegeman met het creatieve brein van Vjeze Fur en broodje Vegeman is geboren! We vertellen je alles over dit speciale broodje voor Vaderdag.

Vegetarisch vlees

Freddy Thratlehner, beter bekend als Vjeze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, weet heel Nederland al enige tijd voor zich te winnen met zijn hilarische en vooral smakelijke kookvideo’s. Dat broodje Vegeman een lust voor het oog én de mond is, is dus geen verrassing. Broodje Vegeman is een vegetarisch broodje waar alle vaders (en moeders, uiteraard) blij van worden. Het staat binnen no-time op tafel én is gemaakt van vegetarisch vlees.

Moderne ‘paps’

Met het broodje willen Vjeze Fur en Stegeman afstappen van het ouderwetse beeld van mannen als echte carnivoren. De moderne ‘paps’ is namelijk flexitariër of misschien wel vegetariër. En dat vinden Vjeze Fur en Stegeman een mooie ontwikkeling. “Minder vlees eten is belangrijk. Niemand is verplicht om dat te doen, maar het is bijvoorbeeld een goede manier om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Als we dan toch een mooie én gezonde wereld voor onze kinderen willen achterlaten, dan is dat een belangrijke stap”, aldus Vjeze Fur.

Ingrediënten

Goed nieuws, want je hoeft geen topchef te zijn om dit broodje te bouwen. Zo lang je de ingrediënten in huis hebt, komt alles goed. Voor een broodje Vegeman heb je nodig: Stegemans vegetarisch broodbeleg Kerrie, eieren, avomecajo, paprikapoeier en mayomenaise, zoals Vjeze Fur ze noemt. Zondag komt er een video online op het Instagram-kanaal van Vjeze Fur waarin hij precies laat zien hoe je het broodje voor Vaderdag maakt. Gaat het te snel? Hier vind je dan het recept terug!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stegeman (@stegeman_nl)

Lees ook: Vaderdag: 5x brunch recepten waarmee je hem zeker blij maakt

Bron: Stegeman | Beeld: Unsplash, Vicky N.G.