21 juni 2021

De presentatrice brengt groente naar het snoepschap

Hoe je het ook wendt of keert: kinderen verkiezen snoep boven groente of fruit. Je kids een gezond voedingspatroon aanmeten is als ouder één van de meest lastige dingen tijdens de opvoeding. Ook Nicolette van Dam ondervond dit probleem en bedacht om deze reden snoep dat uit enkel groente en fruit bestaat. 

Nederland veroveren

Na flink wat jaren testen – en proeven – brengt Nicolette van Dam in samenwerking met Yummie Veggie Candy speciale snoepjes van groenten op de markt. “Let’s… Make it Fun. Better. Yum! is geboren. Het snoepje waar we heel Nederland mee willen veroveren”, roept Nicolette enthousiast op Instagram. De zakjes van Let’s komen in drie verschillende smaken, namelijk Carrot & Pear, Beetroot & Strawberry en Carrot & Banana.

Groente in het snoepschap

“Dit hele proces is echt ontstaan met de hulp van onze dochters Lola en Kiki. Ze zeggen het altijd al: ‘Kinderen zijn goudeerlijk’, nou dat is echt zo. Die kids moeten de fun gaan zien in het eten van groente”, legt Nicolette uit. “Bij kinderen is het standaardantwoord op groenten vaak: ‘Hou ik niet van’. Niet zo gek, want groente is iets wat we moeten eten. En wat we moeten, willen we nu eenmaal niet.” De presentatrice wil benadrukken dat deze snoepjes uiteraard geen vervanging zijn voor die portie groente op je bord, maar hierdoor het eten van groenten voor kinderen een stuk aantrekkelijker zal worden.

Zakjes mee naar school

Koop je een doos van deze nieuwe snoepjes, dan vind je in deze doos zes kleine zakjes. “Vijf zakjes voor alle schooldagen en een extra zakje om mee te nemen naar het sporten”, legt Nicolette uit. “Het is natuurlijk geen vervanging voor een appel of een portie groente, maar het is wél een betere optie voor als je zin hebt in een lekkere snack.” Benieuwd? Je scoort de snoepjes van Let’s vanaf nu bij iedere Jumbo!

 

Lees ook: Sinds coronatijd snoepen we veel meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram | Beeld: BrunoPress