We weten wel dat het niet gezond is, maar dat het zoveel effect heeft, wisten we niet!

Is het niet ultiem genieten: een kopje koffie met een koekje of gebakje erbij. Héérlijk. Maar, geen van beide zijn erg gezond. Met daarna een borrel, dan is het feest helemaal compleet. Ach, dat het niet gezond is kan ons meestal gestolen worden. Toch is het interessant om te weten wat er met je lichaam gebeurt als je de suiker, cafeïne en alcohol eens compleet laat staan…

Het is daadwerkelijk een verslaving.

Voorbereiden

Als je stopt met met het nuttigen van suiker, cafeïne en alcohol gaat dat waarschijnlijk niet zonder slag of stoot. Als je al niet veel cafeïne of alcohol nuttigde, zal het voor jou niet heel lastig zijn om dit niet meer binnen te krijgen. Suiker daarentegen zit in heel veel producten. De eerste vier dagen waarop je geen suiker meer binnenkrijgt, kunnen behoorlijk lastig zijn. Zo zijn er mensen die de eerste vier dagen als vreselijk ervaren. Ze hebben weinig energie, zijn snel geïrriteerd en hebben last van hoofdpijn. Toch is het het proberen waard, lees hieronder wat er met je lichaam gebeurt als je geen suiker, cafeïne en alcohol meer binnenkrijgt.

Minder tripjes naar het toilet

Een van de eerste dingen die je merkt als je stopt met koffie drinken is dat je minder naar de wc hoeft. Dit komt omdat cafeïne vochtafdrijvend werkt, waardoor je vaker moet plassen. Ook stimuleert cafeïne de spijsvertering, wat soms goed van pas kan komen. Helaas betekent dit voor mensen met een prikkelbare darm dat ze hierdoor alleen maar vaker naar het toilet moeten rennen voor nummertje 2.

Lees nog meer op de voordelen op de volgende pagina.

Pagina 1/3