Deze etenswaren verergeren je stress juist

Zou jij jezelf omschrijven als een emotie-eter en grijp je in een stressvolle situatie snel naar een energiedrankje of een reep chocola? Dat biedt misschien troost op de korte termijn, maar op de lange termijn werkt het in je nadeel. Ze verergeren je stress namelijk juist! Deze zeven voedingsmiddelen kun je beter laten staan als je gestresst bent.

1. Koffie

Terwijl koffie je ook heel wat energie oplevert, kan de cafeïne je behoorlijk tegenwerken. Het bezorgt je een opgejaagd gevoel en dat kan de stress juist alleen maar verergeren. Neem in plaats van dat kopje koffie liever een kop thee. Zwarte thee helpt je het beste als je een kick nodig hebt, terwijl kamille je kan kalmeren.

2. Snoep

Het is nogal verleidelijk om een zak drop open te trekken als je gestresst bent, maar dat kun je toch beter niet doen. Suiker zorgt namelijk voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je tijdelijk vol energie zit. Toch is deze energieboost van korte duur, daarna krijg je juist een enorme dip. Dat werkt averechts op een drukke dag. Heb je wel zin in iets zoets, neem dan bijvoorbeeld wat aardbeien of blauwe bessen. Die zitten bomvol vitamines en zijn vrijwel net zo zoet als snoep.

Pagina 1/2