Christel

Geen knoflook eten is uiteraard geen optie

Beetje knoflook door het eten? Heerlijk! Een gesnipperd teentje knoflook door je eten kan je gerecht zoveel lekkerder maken. Hoewel we altijd met volle teugen genieten van deze smaakmaker door het eten, is die knoflookadem na het eten een vervelende afsluiter. Gelukkig kun je er makkelijk vanaf komen.

Vaarwel knoflookadem.

Oplossing

Zoals Tom niet zonder Jerry kan en een patatje niet zonder mayo, geldt dat ook voor de kruidenboter die niet zonder knoflook kan. Hoewel jij na het nuttigen van een knoflookrijke maaltijd geen last hebt van een knoflookadem, kan het wel behoorlijk vervelend zijn voor je gesprekspartner. Hoe je ervan af komt? Dat is heel simpel.

Vaarwel knoflookadem

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat het verorberen van appel of sla de knoflookadem vermindert. De onderzoekers van de Ohio State University kwamen hier tijdens hun research achter. Ze vroegen participanten om 25 seconden op een teentje knoflook te kauwen -dat lijkt ons dan weer niet zo lekker- en daarna kregen de deelnemers de keuze om water, sla (rauw of warm), appel (rauw, het sap ervan of warm), muntblaadjes (rauw of tot sap vermalen) of groente thee te nuttigen. Hierna werd hun adem gecontroleerd op vluchtige stoffen die de geur van knoflookadem veroorzaken.

Rauwe appel

De onderzoekers konden concluderen dat rauwe appel en rauwe sla de concentratie van deze vluchtige stoffen het meest verminderen in vergelijking tot de andere producten. Overigens had het kauwen op muntblaadjes ook een gewenst effect.

Lees ook: Zo maak je de magnetron binnen een paar minuten blinkend schoon

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet, Science Daily | Beeld: Pixabay