10 juli 2018
Sabine

Deze voedingsmiddelen bevatten amper tot geen pesticiden

Hoewel we allemaal wel weten dat biologisch eten beter (en toch ook wel lekkerder) is, blijft het een feit dat het een stuk duurder is dan groenten en fruit die niet biologisch zijn. Biologische groenten worden niet bespoten en zijn daarom ook beter voor je gezondheid en het milieu. Wil je graag aan je gezondheid denken en wil je die chemische stoffen niet binnenkrijgen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er zijn namelijk ook wat groente- en fruitsoorten die je gerust niet-biologisch kunt kopen.

Het scheelt je heel wat geld.

EWG

Wie chemische middelen en pesticiden niet wil binnenkrijgen, gaat snel voor biologische groenten en fruit. Echter is dit niet altijd nodig, zo vertelt Environmental Working Group (EWG), een Amerikaanse milieu-organisatie. Deze organisatie maakt elk jaar een lijst van groenten en fruit die je niet per se biologisch hoeft te kopen:

Mango en papaya

Deze fruitsoort heeft een ontzettend dikke schil waardoor je vrijwel geen bestrijdingsmiddelen zult binnen krijgen als je dit fruit eet wanneer je het hebt geschild.

Kiwi

De EWG laat in haar rapport weten dat je kiwi’s ook met een gerust hart kunt eten. Er zouden namelijk amper pesticiden gebruikt worden voor de productie van kiwi’s. Bovendien wordt de schil van de kiwi nooit genuttigd.

Aubergine

Niet alleen heeft de schil van een aubergine een prachtige kleur, de schil is ook nog eens glad. Heel mooi voor ons, want door de gladde schil worden er amper chemicaliën opgenomen.

Broccoli

Er worden wel bestrijdingsmiddelen gebruikt voor de teelt van broccoli, maar dit gebeurt lang niet altijd. De EWG nam heel wat broccoli’s onder de loep en 70 procent van de groente bleek vrij te zijn van pesticiden.

Uien

Je kunt ook met een gerust hart uien kopen die niet biologisch zijn geteeld. Omdat ze uit zoveel laagjes bestaan, kun je de bovenste eraf pellen en zul je een ui eten zonder chemicaliën.

Ananas

Nog zo’n fruitsoort met een dikke schil: de ananas. Vanwege de dikke schil wordt het vruchtvlees van de ananas beschermd tegen pesticiden. Hetzelfde geldt overigens voor watermeloenen.

Lees ook: Deze groentesoorten kun beter wel én deze beter niet in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: HLN | Beeld: Pixabay