Tjitske

De beste tips voor het maken van eten voor onderweg

Ga jij binnenkort op vakantie met de auto? Of ga je vliegen, maar maak je graag zelf wat eten klaar voor je gezin? We kennen allemaal wel de zachte bolletjes of simpele bammetjes met kaas en vleeswaren. Wil je wat creatiever zijn met het eten voor onderweg of weet je niet zo goed je het aan moet pakken? Lees dan deze tips even.

Autovakantie

Ga je dit jaar op autovakantie met het gezin? Dan pak je vast wel iets te eten in voor onderweg. Je kunt onderweg stoppen, maar als je een verre reis voor de boeg hebt is het goedkoper om zelf iets mee te nemen. Dit scheelt tijd en geld en zo kun je precies klaarmaken wat jij en je gezin lekker vindt. Ben je wel een beetje uitgekeken op de kleffe bammetjes? Of wil je ook wat lekkere snacks mee voor onderweg? Dit zijn 7 do’s en don’ts voor het inpakken van eten voor onderweg.

1. Do: Verpak alles individueel

Voorkom geruzie, gedoe en morsen door alles individueel te verpakken. Pak voor iedereen een apart lunchtrommeltje in zodat niet één iemand alle broodjes met hagelslag opeet. Doe dit ook met eventuele snacks als chips, chocola en koekjes. Dit scheelt verpakkingen opentrekken in een bewegende auto waar vervolgens van alles uit kan vallen.

2. Do: Neem twee aparte tassen mee

Om je eten zo lekker mogelijk te houden, kun je het beste één koeltas of -box meenemen en één stevige, gewone tas. Stop de koeltas vol met koud drinken, blokjes kaas, stukjes komkommer, wortel en fruit. Vul de gewone tas met chips, koekjes, boterhammen en nootjes naar keuze. Zo voorkom je dat het droge voedsel vochtig wordt in de koeltas en dat je koude voedsel bederft in de warme auto.

3. Do: Kies voor ‘droog’ eten

Tuurlijk, je wil gezond eten meenemen. Maar, het sappige van bessen en meloen is onderweg juist niet heel handig, want er is een grote kans op knoeien. Kies daarom voor fruit dat al verpakt zit: appels en bananen. Ja, dit zorgt voor afval, maar je auto zit tenminste niet onder het sap. Neem dus altijd even een extra plastic zakje mee voor het afval.

4. Do: Gebruik jampotjes

Toen wij deze tip ontdekten, dachten we eerst dat het niet heel handig kon zijn. Waarom zou je glas meenemen? Maar het is juist heel handig om een glazen potje te vullen met chips of nootjes en die in de bekerhouder te zetten. Zo kan de chauffeur zonder moeite iets te snacken pakken.

Lees de overige drie tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2