Zo versla je die lekkere trek aan het einde van de dag

Voor velen is het een herkenbaar moment: rond 16:00 uur trek hebben in een zoete of zoute snack. We geven er dan ook vaak genoeg aan toe en trekken die zak chips of rol met koekjes open. Probeer je wat meer te letten op deze (ongezonde) snackmomenten? Eet dan eens deze gezonde snack om de cravings te verslaan.

Deze simpele gezonde snack zou je moeten helpen om de lekkere trek weg te nemen.

Drang naar snacks

Het tijdschrift Diabetes, obesity and metabolis publiceerde onlangs een onderzoek dat uitwees dat het eten van een bepaalde snack de drang naar ongezond en suikerrijk voedsel kan wegnemen. En deze gezonde snack is niets minder dan walnoten! Tijdens het onderzoek volgden artsen 10 obesitaspatiënten in een klinisch onderzoekscentrum. Groep één kreeg dagelijks een smoothie met walnoten erin verwerkt. De tweede groep kreeg een smoothie zonder walnoten.

Onderzoek

Na de dagen in het klinisch onderzoekscentrum kregen de participanten foto’s te zien van ongezonde snacks. Deze foto’s werden vervolgens afgewisseld met afbeeldingen van gezond voedsel. De hersenactiviteit van de deelnemers werd gedurende deze tijd gemeten. Wat bleek? De groep die walnoten in een smoothie had gedronken vertoonde meer activiteit in een gedeelte van de insula. Insu-wat?

Betere voedingskeuzes

De insula is een deel dat zich bevindt in onze hersenen. Wordt dit specifieke deel geactiveerd, dan worden er volgens de onderzoekers gezondere en betere voedingskeuzes gemaakt. Daarnaast is de drang naar een ongezonde snack een stuk minder groot. De onderzoekers konden aan de hand van de onderzoeksresultaten vaststellen dat het eten van walnoten daadwerkelijk stimuleert later gezondere voedingskeuzes te maken.

Walnoten

Wel geven de onderzoekers aan dat er nog meer onderzoek nodig is om de kracht van de walnoot écht aan te kunnen tonen. Dat neemt niet weg dat walnoten sowieso een gezonde snack zijn. Door het eten van deze noten krijg je voldoende gezonde vetten en eiwitten binnen. Laat die chocoladereep maar staan en neem in plaats daarvan eens een handje vol walnoten!

Lees ook: Dit zijn de vijf gezondheidsvoordelen van zonnebloempitten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Goedgevoel, Libelle | Beeld: Unsplash