Redactie Kookfans

Die goudgele bogen blijken niet voor niks!

Bij de McDonald’s denk je misschien al snel aan de Big Mac. Of ga je er liever langs voor een stiekeme McFlurry? We kunnen niet ontkennen dat we (af en toe) gek zijn op deze lekkernijen. Maar de állerpopulairste snack van de fastfood-keten? Die hadden we niet zien aankomen.

Vette hap

Af en toe een vette hap van je favoriete fastfood-keten? Dat moet kunnen. De lokale snackbar op de hoek is dan een fijne optie, maar je kunt bijna overal ook wel een McDonald’s vinden tegenwoordig. Een Big Mac gaat er nu eenmaal goed in! Als je ons had verteld dat die bekende burger het populairste item van de McDonald’s was, dan hadden we je ook direct geloofd. Dat is echter niet zo!

Goudgeel

De allerpopulairste optie bij de Amerikaanse fastfood-keten zijn namelijk de frietjes. Wereldwijd serveert de McDonald’s dagelijks meer dan 4 miljoen kilo van de aardappelsnacks per dag. Wow! Geen wonder dus dat dat iconische logo nog altijd zo subtiel goudgeel is.

Hoge ogen

Bovendien blijken Amerikanen nog altijd helemaal gek van de smaak van de frietjes. Zo deed de Los Angeles Times een paar jaar geleden een grote smaaktest van populaire fastfoodketens. En hier wisten de McDonald’s-frietjes de tweede plek te veroveren. Het enige restaurant dat beter scoorde? Dat was de Amerikaanse keten Arby’s. Die hebben we in Nederland echter niet. Met een frietje van de Mac zit je dus in elk geval goed, qua smaak!

Lees ook: Krokante Franse frietjes van de McDonald’s? Dít is het geheime recept

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Eat This, Inc | Beeld: Unsplash, Brett Jordan