Robby

Pittig eten is supergoed voor je!

Je hebt mensen die het niet heet genoeg kan zijn bij sommigen breekt het zweet al uit als ze een chilipepertje zién. Pittig eten is niet voor iedereen weggelegd, maar dat neemt niet weg dat het een aantal enorme gezondheidsvoordelen heeft. Toegegeven, prettig is het niet echt als je het gevoel hebt dat je gehemelte in de fik staat als je een hap neemt, maar tóch zou je het wat vaker moeten doen. 

Het heeft namelijk een indrukwekkend aantal gezondheidsvoordelen, hieronder sommen we er een aantal voor je op.

  • Bloeddruk: het klinkt heel tegenstrijdig, want bij heel pittig eten denk je meteen aan zweten en hartkloppingen. Maar in peper zit ook vitamine A en C, deze versterken je bloedvaten. Daarnaast zit er in peper capsaïcine, dit zorgt ervoor dat je bloed makkelijker door je lichaam stroomt. Deze combinatie van stoffen zorgt voor gezonde bloedvaten, een sterk haar en een stabiele bloeddruk. Daarnaast helpt het je cholesterolgehalte op peil te houden.
  • Stress: Het eten van pittig voedsel kan ervoor zorgen dat je serotinine (dit is een gelukshormoon) niveau een flinke boost krijgt. Dus, in plaats van een reep chocolade kan je volgende keer beter iets pittigs snaaien! Wist je trouwens dat je ook chocolade met chilipepers hebt? Win-win!
  • Ontstekingen: De capsaïcine in pittig eten helpt niet alleen je lichaam door je bloed stromen, het werkt ook ontstekingsremmend. Het remt ontstekingen niet alleen af – het vecht ook actief tegen ontstekingen, waardoor het mes dus aan twee kanten snijdt.
  • Stofwisseling: Nog zo’n voordeel van capsaïcine: het versnelt de stofwisseling ietwat. Dit scherpe stofje zorgt ervoor dat je lichaam iets opwarmt, en dat heeft weer tot gevolg dat je iets meer calorieën gaat verbranden. Het beste nieuws is nog wel dat je daarvoor niet eens in beweging hoeft te blijven. Ook de verbranding van calorieën in rust zal automatisch omhoog gaan.

Dit is slechts een greep uit de lijst voordelen die scherp eten biedt! Vanavond toch maar een extra chilipepertje door de warme prak?

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay