Christel

Wij hadden geen idee

Een bammetje verorberen dat is voorzien van een royale klodder pindakaas of zelfs het pindasmeersel uit de pot lepelen; heerlijk. Wij zijn dol op pindakaas en eten het dan ook regelmatig, maar wist je dat je veel meer met dit goedje kunt dan alleen op de boterham smeren?

Wat een wonderspul!

Stickers en kauwgom
Soms kun je je nagels kapot krabben, door die irritante prijssticker die je maar niet van je spiksplinternieuwe servies afkrijgt. Het is helemaal huilen geblazen als er kauwgom in je prachtige lokken terecht is gekomen en je dit kleverige goedje er niet uit krijgt. Gelukkig zijn deze scenario’s verleden tijd dankzij pindakaas. Wat je moet doen? Smeer de plek die je moet ontdoen van stickers of kauwgom royaal in met pindakaas. Laat het even intrekken en vervolgens kun je het plaksel er zonder moeite afhalen.

Nare geurtjes
Vis is lekker en erg gezond, maar wanneer je thuis een visje hebt bereid, kan er een behoorlijke vislucht in huis hangen. En van die geur kun je aardig flauw worden. Gelukkig is daar de redder in nood: pindakaas. Zet een pannetje op een hoog vuur (met een beetje water) en doe daar een paar eetlepels pindakaas in. Binnen een paar minuten is de vislucht verdwenen!

Medicijnen slikken
Heb je je hond weleens medicijnen moeten geven? Dan weet je waarschijnlijk wel hoe lastig het kan zijn om te zorgen dat je hond die medicijnen doorslikt. Net als wij zijn honden dol op pindakaas. Smeer daarom eens wat pindakaas op de medicatie en geef het pilletje vervolgens aan je trouwe vriend. Grote kans dat je hond het pilletje in meteen doorslikt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Jan Magazine | Beeld: Wikimedia Commons, Piccolo Namek