Naomi

De snickers uit de supermarkt zullen nooit meer goed genoeg zijn

Chocolade hoort eigenlijk tot een van de primaire levensbehoeftes. Als je in die periode zit of je gewoon niet zo blij voelt dan kan een stuk chocolade wonderen verrichten. Waarom zou je één van de meest geliefde repen dan niet gewoon zelf maken? Een mix van chocolade en pindakaas, daar ga je toch geen nee tegen zeggen? Goed zo! Maak ‘m dan maar snel…

Wat heb je nodig? (voor 9 snickers)

  • 150 gram melkchocolade, in stukjes
  • 3 eetlepels pindakaas (zonder stukjes)
  • 100 gram marshmallows
  • 200 gram caramel fudge
  • Een hand pinda’s, gehakt

Wat moet je doen?

  • Laag 1: Smelt 75 gram van de chocolade in een kom op een pan met water (au bain marie). Voeg als de chocolade gesmolten is een eetlepel pindakaas toe en roer dat vervolgens goed door.
  • Schenk het chocolade mengsel in een vierkante bakvorm, zodat je een egale laag krijgt. Zet die laag vervolgens een uur in de koelkast of een kwartier in de vriezer. Let op! De laag moet goed stevig zijn als je door gaat.
  • Laag 2: Smelt de marshmallows op dezelfde manier als de chocolade en voeg daar de rest van de pindakaas aan toe. Roer dat nu door elkaar en schenk dit bovenop de chocolade. Zet de schaaltjes weer in de 1 uur in de koelkast of een kwartier in de vriezer.
  • Laag 3: Ook de fudge smelt je op dezelfde manier (au bain marie). Als de fudge gesmolten is, doe je de grofgehakt pinda’s erbij en roer je het goed door. Schenk die laag bovenop de marshmallow en de chocolade en zet het weer in de koelkast of vriezer.
  • Laag 4: Deze laag maak je net als laag één en als je dat gedaan hebt zet je de snickers wederom in de koelkast (1 uur) of vriezer (15 minuten).
  • Snijd de stukjes in grote of kleine stukjes en genieten maar!

Eet smakelijk!

Van van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: lukaschoclalife | Beeld: Pixabay