Sabine

Denk de volgende keer maar een tweede keer na voor je peper over je eten doet in een restaurant

Wanneer je buiten de deur gaat eten, weet de kok in het desbetreffende restaurant vaak goed wat-ie doet en is het eten al goed op smaak. Toch kan het zo zijn dat je zelf nog een klein beetje smaak wilt toevoegen aan het gerecht door wat extra peper over je eten te doen. Alleen kun je dat maar beter niet doen.

Er zitten heel veel bacteriën op een pepervaatje.

Pepervaatjes

Niet het toilet, de deurklink of het bestek is het smerigst in restaurants, maar – je voelt ‘m nu misschien wel aankomen – het pepervaatje en de menukaart! Volgens een onderzoek van ABC News bleek dat pepervaatjes 11.600 bacteriën bevatten. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 12 restaurants in New York, Arizona en Ohio. De zoutvaatjes bleken ook nog eens E.coli te bevatten. Overigens bevat een menukaart volgens het onderzoekje nog meer bacteriën, namelijk 185.000!

Schoonmaken

Hoe kan het toch dat de menukaarten en de pepervaatjes zo smerig zijn? Jonas Sickler, directeur bij ConsumerSafety.org, weet het wel. Het komt door het gebrek aan toewijding in een restaurant, zo vertelt hij aan Reader’s Digest. “De meeste pepervaatjes worden alleen schoongeveegd wanneer ze er vies uitzien, en zelfs wanneer dit het geval is, wordt slechts een vochtig doekje gebruikt.” Daarnaast weet de directeur ook te vertellen dat veel pepervaatjes nooit worden geleegd en daardoor ook niet van binnen worden schoongemaakt.

Kinderen

Volgens Jonas zorgen ook kinderen voor de nodige bacteriën op de pepervaatjes. Veel ouders laten volgens hem hun peuters en kleuters met de vaatjes spelen, om zo maar te zorgen dat ze zich een beetje rustig houden. “Dit betekent dat de vaatjes ook nog eens speeksel bevatten en alles wat er nog meer aan de vingers van de kleuter zit.”

Lees ook: Dit zijn de 4 meest bijzondere restaurants ter wereld

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ABC NewsMetro Us | Beeld: Pixabay