11 september 2018
Maayke

Wij hadden nog nooit van deze bijzondere restaurants gehoord

Veelzijdige restaurants met gerechten van over de hele wereld schieten als paddenstoelen uit de grond. Tegenwoordig kan het niet creatief, innovatief en vreemd genoeg zijn. Dineren in het donker, samen met katten of tientallen meters boven de begaande grond eten, niets is meer te gek. Nu kunnen we hier nog vier zeer bijzondere restaurants aan toe voegen. Lees je mee?

Wedden dat je nog nooit van deze bijzondere restaurants had gehoord?

1. O’Naturel – Frankrijk

Bij O’Naturel, een chique Franse bistro in Parijs is de dresscode behoorlijk streng. Geen afgesneden shorts en (teen)slippers, en geen T-shirts of joggingbroeken toegestaan. Maar ook nette pakken, stropdassen en cocktailjurken zijn verboden. Misschien dat de naam ‘O’Naturel’ al het een en ander verklapt, want het gaat hier om een ‘naturistisch’ restaurant. Om een tafel te krijgen bij O’Naturel, moet je vooraf reserveren en laat je al je kleding achter in de kleedkamer. Het eetgedeelte zelf is afgeschermd voor de blikken van nieuwsgierige voorbijgangers door verduisteringsgordijnen en de elegante stoelen zijn voorzien van zwarte kussenovertrekken die worden omgewisseld tussen de gasten in vanwege hygiëne doeleinden. In het hele restaurant met 40 plaatsen zijn alleen de bedienden en koks gekleed, die volgens de Franse wetgeving gekleed moeten blijven. Op het menu staan verschillende Franse delicatessen als gegrilde slakken, lamskoteletten en crème brûlee. Maar ja, om dit nu volledig naakt te nuttigen?

2. Fortezza Medicea – Volterra, Italië

Er zijn twee wegen die naar Fortezza Medicea, een exclusief restaurant in Volterra in Italië, leiden. Ten eerste kun je een misdrijf plegen dat resulteert in een straf langer dan zeven jaar. Of je moet een reservering maken. Fortezza Medicea is gevestigd in een 13e-eeuws kasteel dat dient als een zeer beveiligde gevangenis. Het wordt volledig bemand door een aantal van de meest gevreesde misdadigers uit Italië die zeven jaar tot levenslang vast zitten. Het restaurant begon in 2006 als een sociaal experiment om gedetineerden de mogelijkheid te geven om werkvaardigheden te ontwikkelen en contact te maken met de wereld buiten de gevangenismuren. Gevangenen, opgeleid door gastchefs, behandelen alles; van het koken tot het schenken van prosecco.

Voordat je het restaurant kunt betreden, moet je je identiteitskaart en je mobieltje inleveren en door een metaaldetector lopen. Terwijl bewakers de omtrek patrouilleren, wordt een gastronomisch Italiaans diner geserveerd in de voormalige kapel van de gevangenis onder hoge muren, wachttorens en beveiligingscamera’s. Helaas gebeurt deze unieke ervaring slechts acht keer per jaar. En een strenge achtergrondcontrole en goedkeuring door het Italiaanse ministerie van Justitie zijn allemaal nodig om deze exclusieve diners door te laten gaan.

bijzondere restaurants

(Bron: Janericloebe, Wikimedia Commons)

Kijk snel op de volgende pagina naar de overige twee meest bijzondere restaurants ter wereld!

Pagina 1/2