15 december 2018
Sabine

Dat is toch wel meer dan wij dachten

We weten allemaal wel dat het tijdens de decembermaand best moeilijk is om niets aan te komen. Het uitgebreide kerstdiner is wellicht de grote boosdoener, maar ook een plak kerststol tikt wel aan. Heb jij enig idee hoeveel calorieën een sneetje van dat feestelijke brood bevat?

Het is calorierijker dan je zou willen.

Calorierijk 
Tijdens het kerstontbijt of de kerstbrunch wordt met volle teugen genoten van al dat lekkers. Kerststol mag tijdens een degelijk etentje niet ontbreken en voor je het weet zit je aan je derde plak kerststol. Alleen dit lekkere hapje bevat best wat calorieën. Een stuk kerststol met amandelspijs van 100 gram bevat ongeveer 282 calorieën. Een plak van het feestelijke brood is vrij massief en zwaar, dus aan die 100 gram kom je zo. Daarnaast wordt er vaak ook nog eens royaal roomboter op het broodje gesmeerd. Dan kom je al snel uit op meer dan 300 calorieën.

Suikerbrood
Een alternatief voor de kerststol zou suikerbrood kunnen zijn. Het bevat geen amandelspijs, maar is met een likje boter net zo lekker als een plak kerststol. Hoewel het woord suiker impliceert dat het ook erg calorierijk is, valt het wel mee: een plak suikerbrood bevat ‘slechts’ 74 calorieën, met een flinke lik roomboter telt een plakje ongeveer 100 calorieën.

Toch lekker een kerststol eten? Bekijk dan hier hoe je zelf een kerststol maakt.

Bron: Libelle |Beeld: Videostill YouTube Stichting Ambachtelijke Bakkerij