09 november 2021

Betalen voor extra korting en dubbele zegels: kan dat uit?

Iedereen die regelmatig bij de Albert Heijn komt kent de Bonuskaart. Het pasje heb je nodig om de bonuskorting op bepaalde producten te activeren. Maar de supermarktketen gaat nu nog een stapje verder, met de Bonuskaart Premium. Voor een jaarlijks bedrag krijg je dan extra korting en dubbele zegels. De moeite waard of kan het niet uit?

Bonuskaart Premium

De reguliere Bonuskaart kan iedere klant meenemen naar de Albert Heijn, ook als je geen persoonlijke gegevens wilt delen. Zonder de bekende pas krijg je geen korting, dus iedereen die regelmatig bij de supermarktketen komt heeft er waarschijnlijk wel een in de portemonnee of aan de sleutelbos zitten. Wanneer je de kaart wél registreert, kun je ook digitaal zegels sparen. Naast de gratis bestekzegels, kun je ook koopzegels online sparen. Vanaf 1 november kunnen klanten nog een stapje verder gaan. Voor 12 euro per jaar kun je de pas laten opwaarderen tot Bonuskaart Premium. Wat krijg je daarvoor terug? Twee keer zoveel zegeltjes voor (bijvoorbeeld) bestek, extra koopzegels en meer AH Miles. Ook krijgen premium-klanten extra korting op biologische producten en korting op abonnementen bij (bijvoorbeeld) Gall & Gall en Ziggo.

Loyaliteitsprogramma

Albert Heijn is de eerste Nederlandse supermarkt die met een betaalde klantenkaart komt. In het buitenland zijn er veel meer winkels die dat doen. In ons land is Bol.com het enige bedrijf waar je tegen een jaarlijkse vergoeding nooit meer verzendkosten hoeft te betalen, een vergelijkbare situatie. Hoe slim is het voor bedrijven om zo’n service aan te bieden? Volgens retail-experts is het een hele slimme zet. Klanten die voor hun eigen loyaliteitsprogramma betalen, zullen namelijk niet snel uitwijken naar een andere supermarkt.

Kan het uit?

Het klinkt allemaal fantastisch, maar de grote vraag is natuurlijk: kan het uit om je Bonuskaart te upgraden naar een Bonuskaart Premium? Volgens bespaargoeroe Minke van Kuijen, bekend van de blog Gierige Gerda, zijn dit soort acties niet voor iedereen interessant. De dubbele zegels voor spaaracties zijn evenmin altijd interessant. Korting op biologische producten en dubbele koopzegels zijn volgens Van Kuijen wél een goede deal. Met haar bestedingspatroon kan ze jaarlijks 40 tot 140 euro besparen, en dat is toch weer mooi meegenomen!

Lees ook: Dít is hoe je het meest bij Albert Heijn kunt besparen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: iStock