Vol verwachting klopt ons hart…

In november en december eten we pepernoten, marsepein en gevulde speculaas bij de vleet. Deze lekkernijen zijn bij ons simpelweg niet aan te slepen. Maar hoeveel calorieën bevatten ze eigenlijk? We zochten al eens uit hoeveel calorieën er in een chocoladekruidnoot zitten, maar hoeveel calorieën zitten er in marsepein en gevulde speculaas? En welke lekkernij is net wat minder slecht voor je?

Eigenlijk moet je niet op de calorieën letten tijdens het heerlijke avondje, maar als je het écht wilt weten, hebben we het antwoord voor je.

Tafel vol lekkers
Wanneer het pakjesavond is, staat de tafel vol met lekkere hapjes. Pepernoten, taaitaai, chocoladeletters, schuimpjes, marsepein en gevulde speculaas. Wij eten het liefst gevulde speculaas en marsepein, maar wat is een net wat betere keuze?

Marsepein versus gevulde speculaas
Eet je een stukje marsepein? Dan werk je al snel 108 calorieën weg. Verorber je liever een blokje gevulde speculaas? Dan heb je al snel 144 calorieën achter de kiezen. Een stukje marsepein is dus een net wat ‘betere’ keus. Wil je tijdens pakjesavond graag iets lekkers snoepen wat niet te slecht is? Dan kun je je het beste tegoed doen aan een stukje taaitaai (62 calorieën) of een handje ouderwetse kruidnoten (31 calorieën). Maar wij zouden zeggen: lekker genieten en eten wat je wilt, het is ten slotte maar één keer per jaar Sinterklaasavond.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Commons Wikimedia, Foto’s van Robin