Sabine
Ingrediënten
  • 20 gram chiazaad
  • 135 milliliter (amandel)melk
  • 1 eetlepel ahoornsiroop
  • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
  • Optioneel: chocoladestukjes

Met deze chocoladepudding kun je verantwoord ontbijten

Gek op chocolade? Dan ben je niet de enige. Er gaan in Nederland heel wat chocoladerepen doorheen en menigeen zou best met deze smaaksensatie willen ontbijten. Wat nu zo leuk is? Dat kan gewoon! Maak deze gezonde chocoladepudding en je kunt verantwoord genieten van chocolade.

Eet je deze pudding? Dan heb je meteen je dagelijks aanbevolen hoeveelheid Omega-3 en vitamine K binnen. 

Chiazaad

Wat nu het geheime ingrediënt is voor deze pudding? Chiazaad. We horen je al denken: was dat niet dat gehypte vogelzaad? Superfoodaanhangers konden een x-aantal jaar geleden geen genoegen krijgen van chiazaad en we moeten ze toch wel gelijk geven. Het bevat veel Omega-3, vitamine K, antioxidanten en vezels. Zo, genoeg geklets. Aan de slag maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de gezonde chocoladepudding:

  • Doe de chiazaad en cacaopoeder in een kommetje en roer.
  • Schenk daarna de melk naar keuze in de kom, samen met de ahoornsiroop. Roer opnieuw.
  • Zet het kommetje in de koelkast en laat deze hier een half uur staan. Roer daarna goed en laat opnieuw een half uur in de koelkast. Dit geeft de pudding de kans om dik te worden.
  • Serveer met eventueel chocoladestukjes.

Lees ook: Recept: simpele rijstpudding met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op het Pinterest

Bron: Choosing Chia | Beeld: Videostill YouTube Choosing Chia