Esther Reitsema

Het heeft alles te maken met de invloed die ze hebben op je voedingspatroon

Het idee achter afvallen is simpel: door minder calorieën te eten, verlies je gewicht. Maar hoe kan het dan dat amandelen, die hartstikke calorierijk zijn, kunnen helpen bij het afvallen?

Voedingspatroon

Amandelen bevatten relatief veel calorieën: zo’n 575 per 100 gram. Toch blijkt uit Australisch onderzoek dat ze kunnen helpen bij het verliezen van gewicht. Dat is echter geen direct gevolg; dat je afvalt heeft te maken met het effect dat amandelen hebben op je voedingspatroon.

Gezond

Door de aanwezigheid van eiwitten, koolhydraten en vezels leveren amandelen een verzadigd gevoel op, waardoor je na het eten ervan minder snel weer trek krijgt. Daarnaast bevatten ze tal van vitaminen en mineralen, zoals ijzer, vitamine E en vitamine B12. Ze behoren tot de gezondste voedingsmiddelen die er bestaan.

Minder calorieën

Volgens het onderzoek zouden mensen na het eten van een handjevol amandelen bij hun volgende maaltijd 72 minder calorieën eten dan wanneer ze daarvoor een andere snack met hetzelfde aantal calorieën tot zich nemen. Dat klinkt misschien niet spectaculair, maar wanneer je dit op dagelijkse basis binnenkrijgt, heb je aan het einde van de maand toch ruim 2000 calorieën bespaard!

“Overgewicht en obesitas zijn een groot probleem voor de volksgezondheid”, legt de Australische onderzoeker. Sharaya Carter van de University of South Australia uit. “Het verminderen van trek door een betere hormonale reactie kan de sleutel zijn voor een gezonder gewicht.” Aha!

Lees ook: Aha: dit zijn de 5 gezondste burgers bij de McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels