Esther Reitsema

Deze burgers kun je het beste bestellen als je op de gezonde tour bent

We weten allemaal dat alles wat de McDonald’s te bieden heeft, niet de meest gezonde optie is. Toch zit er behoorlijk wat verschil in de voedingswaarden van de burgers op het menu. We vertellen je wat de vijf gezondste burgers zijn die je kunt bestellen.

1. De hamburger

Echt een grote verrassing is het niet dat de gewone hamburger op nummer één staat. Dit is de meest simpele burger die je kunt bestellen. Met zo weinig ingrediënten meer dan logisch dat er minder calorieën in zitten dan bijvoorbeeld in de iconische Big Mac.

2. De cheeseburger

Nog zo’n voor de hand liggende: de cheeseburger. Dit is letterlijk de hamburger, maar dan met een plakje kaas erop. Iets meer calorieën dan de gezondste burger dus, maar nog steeds een stuk minder dan het gros van het McDonald’s-menu.

3. De McDouble

Dan een burger die in Nederland momenteel helaas niet op het menu staat: de McDouble. Deze burger verdient een mooie derde plaats in dit rijtje. Echt gezond kunnen we ‘m uiteraard niet noemen, maar het is qua voedingswaarden wel een betere optie dan de meeste burgers op het menu.

4. Dubbele cheeseburger

Nog zo’n heerlijk exemplaar: de dubbele cheeseburger. Praktisch hetzelfde als de McDouble, alleen met een extra plakje kaas. En dat kunnen we altijd waarderen!

5. Quarter Pounder Cheese Deluxe

Ook deze burger staat in Nederland niet op het menu. Mocht je hem toch eens willen proberen in het buitenland, let dan goed op. Als je op een calorie-arm dieet zit kun je deze namelijk beter overslaan. De burger bevat meer calorieën dan veel andere burgers, zoals de Big Mac. Wat ‘m dan toch een plaats in dit rijtje heeft doen verdienen? De hoeveelheid groente die erop zit!

Lees ook: Aha: dit is de reden dat je nooit een grote friet moet bestellen bij McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock