15 verrassende dingen die niet in de magnetron mogen

Tjitske

9. Verpakking

Verhit eten nooit in de verpakking, tenzij er expliciet op staat dat het kan. Prik gaatjes in de folie (tenzij het een stoommaaltijd is, dan zit er al een stoomuitgang in) zodat de stoom kan ontsnappen.

10. Kleren

Denk je snel iets in de magnetron te kunnen drogen? Nee, nee, nee! Het vocht wordt alleen maar warm met als resultaat een vreselijk warm en nat kledingstuk. Gebruik gewoon de droger of als je echt haast hebt, een föhn.

11. Spons

Soms wordt de tip gegeven om een spons te ontsmetten. Zorg er wel voor dat deze spons altijd nat is! Een droge spons kan in de brand vliegen.

12. Hete pepers

Hete pepers bevatten een chemisch stofje genaamd capsaïcine. Als dit vrijkomt in de magnetron ontstaat er een soort pepperspray effect. Het resultaat: als jij de magnetron opendoet voelt het alsof iemand pepperspray in je ogen spuit. Niet prettig dus!

13. Papieren zakken

Ja, magnetronpopcorn zit in papieren zakken, maar deze zijn hier speciaal voor gemaakt. Gewone papieren zakken vliegen in de magnetron in de brand. Maak dus niet je eigen magnetronpopcorn in papieren zakken, maar in glazen kommen.

14. Verstopt metaal

Wil je een leuke cake in een mok maken? Zorg er dan voor dat je mok niet stiekem metaal bevat! Een metallic of glinsterende opdruk kan metaal bevatten wat niet veilig is in de magnetron.

15. Een lege magnetron

Zet nooit een lege magnetron aan! Er zit dan niks in waar de straling zich op kan concentreren, waardoor de magnetron zichzelf beschadigt.

Lees ook: Recept: romige Mexicaanse ovenschotel met wraps

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest