Rowan Hattu

Makkelijk, handig én lekkerder!

Stiekem houden we allemaal wel van knoflook door ons eten, maar wat is het vervelend om die dingen te persen. Het maakt altijd zo’n troep, dat je de knoflook alleen daarvoor al zou willen overslaan. Wellicht hebben wij daar nu een oplossing voor, namelijk: knoflook poffen!

Knoflook poffen

Als je knoflook poft, krijgen de knoflooktenen een veel zachtere, zoetere en romigere smaak. En nóg een voordeel van het poffen van je knoflook: nooit meer je knoflookpers schoonmaken! Win-win dus. Voor veel mensen is de knoflookpers eigenlijk een nutteloos ding dat alleen maar zorgt voor minder rijke knoflook. Volgens hen zou de knoflook door een knoflookpers namelijk scherper gaan smaken, een té fijne structuur krijgen en sneller aanbranden.

Oven

Daarom is het poffen van je knoflook dé uitvinding van het jaar. Op deze manier wordt je knoflook zachter, smeerbaarder en krijgt hij een milde, zoete smaak. Eén keer proberen en je wil niet meer anders!

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 160 graden.
  • Dan pel je de buitenste schil van de knoflookbol af en snijd je de top ervan af, zodat je de tenen kunt zien. Zorg er wel voor dat ze aan elkaar blijven zitten!
  • Sprenkel er dan wat olijfolie overheen en wikkel hem in aluminiumfolie.
  • Zet de ingepakte bol dan voor een uur in de oven, totdat de knoflook zacht en goudbruin is.
  • Heb je geen tijd en duurt een uur voor jou te lang? Geen zorgen: doe dan de oven gewoon wat warmer, zodat de bol sneller zacht en goudbruin is.

Airfryer

Heb je nou geen oven, maar wel een airfryer? Dan kun je je knoflook ook poffen in dit apparaat. In de airfryer gaat het poffen van een knoflookbol zelfs nog sneller dan in de oven, hoe handig! Als je deze hack met een airfryer wil proberen, werkt het eigenlijk hetzelfde als in een oven.

  • Verwarm de airfryer op 160 graden.
  • Verwijder de buitenste schil en snijd de top van de knoflookbol eraf.
  • Beetje olie eroverheen en hoppa, in het mandje.
  • Binnen 15 – 20 minuten moet het bolletje good to go zijn.

Lees ook: Onderzoek toont aan: onze eetgewoontes zijn anno 2022 behoorlijk veranderd

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Linda | Beeld: Pexels