Fabiën

Ideaal!

Ben jij een echte keukenprins- of prinses en het liefst elke vrije minuut in de keuken te vinden? Of kan je het eigenlijk niet zo goed maar wil je het wel graag onder de knie krijgen? Met deze handige app wordt koken een stuk leuker en wordt je er (nóg) beter in. Zo tover jij in een handomdraai de mooiste en lekkerste gerechten op tafel. 

Food Network Kitchen

Ben jij dol op koken? Dan is de app Food Network Kitchen echt wat voor jou! Dankzij de app hoef je niet meer de tv aan te zetten, maar gebruik je gewoon je smartphone tijdens het koken. Het is een zogenoemde alles-in-één app met een geïntegreerde bezorgservice voor boodschappen, live kooklessen en honderden on-demand kooklessen van celebrities. Hij is zowel beschikbaar voor Android als iOS. 

Live kooklessen

Zie je een recept dat je wilt maken? In de app Food Network Kitchen staan live kooklessen van celebrity chefs, zoals Guy Fieri en Martha Stewart. In video’s zie je hoe zij te werk gaan en krijg je instructies die je stap voor stap volgt. Lukt iets niet of wil je iets weten? Dan kan je de koks meteen om hulp vragen. Heb je een Alexa-apparaat? Dan bedien je de app met je stem in plaats van door te swipen over het scherm. Handig als je vieze vingers hebt van het koken. 

De app bevat vijfentwintig wekelijkse live kooklessen en honderden on-demand kooklessen voor alle kookniveau’s. Dus of je nou net begint of al meer gevorderd bent, er zijn altijd lessen die je kan volgen en recepten die je kan maken. 

Meer dan 80.000 recepten

Met meer dan 80.000 recepten is er altijd wel iets om te maken. Zie je een leuk recept? Sla hem dan op bij je favorieten. Zo vind je hem altijd makkelijk terug. Het is ook mogelijk om je eigen recepten toe te voegen en om ze te delen met je vrienden en familie. 

De ingrediënten die je voor het recept nodig hebt voeg je makkelijk toe aan je boodschappenlijstje. Heb je geen tijd om boodschappen te doen? In sommige regio’s kan je je boodschappen met één druk op de knop thuis laten bezorgen. 

Maaltijden plannen

Een andere handige functie is de maaltijd-planner. Hiermee stel je eenvoudig een maaltijdplan op voor een periode die je zelf kiest. Zo weet je bijvoorbeeld wat je die week gaat eten en maak je alvast je boodschappenlijstjes voor de benodigde ingrediënten. De app biedt je ook tips om ingrediënten die je al in huis hebt in je recepten te verwerken, zodat je deze niet meer hoeft te kopen. 

Waar en wanneer je maar wilt de app gebruiken 

Food Network Kitchen werkt alleen online. Je hebt dus een goede wifi-verbinding en internetbundel nodig om hem te kunnen gebruiken. Met sim only abonnement open je de app waar en wanneer je maar wilt, zelfs als je in de supermarkt nog even moet checken welke ingrediënten je ook alweer nodig hebt. 

Beeld: Unsplash