Ingrediënten
  • OVENSCHOTEL
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 100 gram plakjes augurk
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 400 gram ijsbergsla
  • Zout en peper
  • SAUS
  • 50 milliliter mayonaise
  • 100 milliliter Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 theelepels mosterd
  • 0,5 theelepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,25 theelepel knoflookpoeder
Rowan Hattu
20 + 20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • OVENSCHOTEL
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 100 gram plakjes augurk
  • 75 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte cheddar kaas
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 400 gram ijsbergsla
  • Zout en peper
  • SAUS
  • 50 milliliter mayonaise
  • 100 milliliter Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 theelepels mosterd
  • 0,5 theelepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel uienpoeder
  • 0,25 theelepel knoflookpoeder

Supersnel en makkelijk te bereiden

Ben jij ook groot fan van de Big Mac van de McDonald’s? Dan is dit recept wellicht een van jouw toekomstige favorieten. Dit recept heeft de smaak van zo’n heerlijke Big Mac, maar met minder calorieën. Geen reden om dit dus niet te gaan proberen, toch?

Big Mac ovenschotel

Met deze Big Mac ovenschotel maak je iedereen in je gezin blij. En het bijzondere aan deze overheerlijke schotel: in tegenstelling tot de echte Big Mac burger, is deze ovenschotel koolhydraatarm! Plus: het is ook nog eens supersnel en makkelijk te bereiden. Ideaal, toch? Benieuwd hoe je dit ‘gezondere’ alternatief maakt? Wij leggen het je met alle liefde uit.

Zo maak je de Big Mac ovenschotel

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180°C.
  • Snijd daarna de ui en de knoflook fijn.
  • Verwarm vervolgens de olie of boter in een pan en voeg hier de ui, knoflook, het gehakt, de Worchestersaus, zout en peper toe.
  • Bak dan het gehakt geroerd gaar en laat het vocht uitlekken.
  • Maak dan de Big Mac saus door alle ingrediënten voor de saus door elkaar te mengen.
  • Doe vervolgens het gehakt in een kom en voeg daar de mozzarella en de helft van de Big Mac saus aan toe.
  • Meng dit goed door elkaar en schep dit over in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel dan de plakjes augurk over het mengsel.
  • Is dit gelukt, dan bestrooi je het mengsel met cheddarkaas en sesamzaad.
  • Zet de schaal vervolgens voor vijftien tot twintig minuten in de oven.
  • Verdeel dan de ijsbergsla over de borden met daarop het verse Big Mac-mengsel en de rest van de saus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: een voedzame en snelle zalmburger

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron: Vriendin | Beeld: iStock