22 januari 2021

Wees geen dief van je eigen portemonnee

Helaas, boodschappen doen is niet goedkoop. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om geld te besparen op je boodschappen, maar ook de supermarkt waar jij je inkopen doet is van belang. Over het algemeen is de Lidl of Aldi goedkoper dan bijvoorbeeld de Albert Heijn. Maar geen zorgen: ook wanneer jij je boodschappen bij de Albert Heijn doet, kun je flink wat geld besparen. Dit is hoe je dat doet. 

Bonuskaart

Of je nou dagelijks, wekelijks of sporadisch bij de Albert Heijn komt, een bonuskaart is essentieel. Deze is helemaal gratis, maar geeft je wel toegang tot alle kortingen. Is een product in de bonus? Dan moet je dus altijd je bonuskaart scannen om daadwerkelijk korting te krijgen. Je kunt de bonuskaart krijgen bij de servicebalie of bij de kassa’s. De kaart kun je anoniem houden, maar je kunt ‘m online ook personaliseren, zodat je aanbiedingen ontvangt die beter bij jou passen.

Actieweken

Natuurlijk heeft de Albert Heijn elke week producten in de bonus, maar de supermarkt stunt zo nu en dan ook met speciale actieweken. De bekendste actieweek is natuurlijk de Hamsterweken, waarin alle actieproducten 1+1 gratis zijn. Dit is de ultieme kans om even in te slaan en veel geld te besparen. Daarnaast kent de Albert Heijn ook de Route 99-actieweken, waarin veel producten slechts 99 eurocent kosten. Let hierbij wel goed op, want sommige producten kosten normaal slechts een paar cent duurder, zo’n €1,05. Daarbij bespaar je dus niet veel. Ga liever voor producten die normaal wat duurder zijn om meer geld te besparen. Bij de Stapelkortingacties krijg je meer korting als je meer producten koopt. Heb je een voorraadje vaatwastabletten of wasmiddel nodig? Dan is dit hét moment om in te slaan.

35 procent korting

Loop ook zeker niet voorbij aan de afgeprijsde artikelen. Dit zijn producten die niet zo lang meer houdbaar zijn of uit de schappen verdwijnen. Die kun je dus nog prima gebruiken, maar je koopt ze wél met 35 procent korting. En dat kan soms best veel geld schelen.

Mijn Bonus Box en persoonlijke bonus

Het loont om je bonuskaart te personaliseren én de app van Albert Heijn op je mobiel te installeren. Met de Mijn Bonus Box-app kun je namelijk uit tien items zelf vijf items selecteren waarop je graag korting zou willen ontvangen. Daarnaast heb je vaak ook nog een of twee persoonlijke bonusacties. Gerda van de blog Gierige Gerda heeft hierbij nog de ultieme tip: combineer deze persoonlijke acties met de afgeprijsde artikelen. Zo kun je dubbelop geld besparen. Daarnaast raadt ze aan om je niet blind te staren op de A-merken, maar om ook de huis- en budgetmerken van de Albert Heijn eens uit te proberen. In veel gevallen zijn die net zo goed, maar een stuk goedkoper.

Gratis producten

Nog een voordeel van het personaliseren van je bonuskaart, is dat je zo nu en dan gratis producten kunt ontvangen. Je kunt deze dan gewoon in je boodschappenmandje leggen en afrekenen zoals je normaal doet. Na het scannen van de (juiste) bonuskaart, wordt het volledige bedrag van het totaal afgetrokken. Tada, zo heb je een gratis product in je boodschappentas! Ook als je je boodschappen bij Albert Heijn bestelt, kun je extraatjes verdienen. Deze extraatjes kun je zelf toevoegen of weigeren als je niet van plan bent ze te gebruiken.

Koopzegels

“Wilt u koopzegels?” is een vraag die je steevast krijgt bij het afrekenen. Bij Albert Heijn leveren deze koopzegels je een rente van zes procent per vol boekje op Daarnaast is de supermarkt vanaf dit jaar overgegaan op digitale zegels in de AH-app. Zo raak je die zegels ook nooit meer kwijt! In de app werkt het eigenlijk heel makkelijk, je hoeft alleen maar aan te zetten dat je voor koopzegels wil sparen. Per gespendeerde euro betaal je dan tien eurocent extra. Als je dan 49 euro hebt ingelegd, krijg je 52 euro terug. Dat is best een goede deal, toch?

Lees ook: Gezond eten met een klein budget? Met deze 7 tips lukt het

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gierige Gerda| Beeld: Unsplash, Maddi Bazzocco