Daar sta je dan met je gigantische pan met pasta voor 15 personen, terwijl dit nou net een avond is waarbij niemand mee-eet. Weggooien is zonde, dus hoe kun je er nou voor zorgen dat je langer kunt genieten van je kookkunsten?  

Koelkasttemperatuur

Je zou hier misschien niet direct aan denken bij het bewaren van eten, maar de temperatuur van je koelkast is superbelangrijk. Zorg ervoor dat je koelkast op 4 graden staat. Dit is namelijk de beste temperatuur om schadelijke bacteriën tegen te gaan.

Vershoudfolie

Dit spreekt misschien voor zich, maar wikkelfolie is een absolute must in de keuken. Het is niet alleen superhandig tijdens het bakken en koken, maar ook daarna. Als je plasticfolie goed strak over een kom trekt, blijft je eten lekker vers en kun je er de volgende dag nog van genieten.

Recycle je gerechten

We kennen allemaal het moment dat onze ogen groter zijn dan onze maag. Uiteindelijk besluit je de restjes te bewaren, maar vervolgens vergeet je dat ze nog steeds op de bovenste plank van de koelkast staan. Wat je kan doen om dit niet te vergeten? Bedenk direct na het koken wat je met de restjes gaat doen. Je kan er namelijk supermakkelijk iets anders van maken. Die rijst van twee dagen geleden kun je nu prima gebruiken voor een gevulde paprika en die pasta van gisteren kun je gebruiken voor een heerlijke ovenschotel!

De twee-dagen-regel

De algemene vuistregel voor het bewaren van restjes is dat je ze twee dagen in de koelkast kunt bewaren. Wees niet getreurd, dit betekent niet dat je drie dagen op rij hetzelfde hoeft te eten. Je kan de restjes namelijk ook in de vriezer stoppen. Het grote voordeel hiervan is dat je ze tot wel drie maanden kunt bewaren.

Deel je kookkunsten

Dit is misschien een beetje valsspelen, omdat je de restjes niet zelf bewaart. Wel is het dé manier om in de smaak te vallen bij je buren. Die alleenstaande oudere buurvrouw van de overkant vindt het waarschijnlijk hartstikke attent dat je aan haar denkt. Al helemaal in deze coronatijd, waar eenzaamheid steeds meer zijn intrede doet.

Lees ook: Weet je niet wat je moet koken? Deze site helpt je met ingrediënten die je al in huis hebt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Unsplash