Met deze pannen in huis voel je je een echte kok

Wanneer je een beetje leuk wilt koken, zijn er veel verschillende soorten dingen die je nodig hebt in de keuken. Dingen als servies, messen, apparaten, en ga zo maar door. Vooral pannen kunnen moeilijk te kiezen zijn. Koop je elke soort pan die er is? Wat zijn de echte basisproducten als het gaat om pannen? Dat lees je hier.

Koekenpannen

Een pan die je voor bijna elk gerecht wel nodig hebt, is de oude vertrouwde koekenpan. Deze heb je in verschillende formaten, maar over het algemeen is het handig om zowel een grotere als een wat kleinere te hebben. Soms hoef je namelijk niet veel te bakken, alleen een ei bijvoorbeeld. Dan kan dat prima in zo’n kleiner pannetje. Koop altijd pannen met een antiaanbaklaag, zodat er niks blijft plakken in de pan.

Wokpan

Erg handig om te hebben, is een wokpan. Hier kun je verschillende dingen mee doen. Een eenpansgerecht met noedels, bijvoorbeeld. Of het aanbakken van diverse groentes. Of het maken van een saus voor bij de pasta of rijst. Omdat een wok zo lekker groot is, kun je er veel in kwijt en vooral voor eenpansgerechten is dat ideaal. Eigenlijk een soort koekenpan, maar dan groter.

Soep- en steelpannen

Als je iets van vloeistof wil koken, is een steelpan hiervoor ideaal. Wanneer je bijvoorbeeld pasta of rijst wil koken, is dit de pan die je moet hebben. Ook soep kan perfect in dit soort pannen. Maak je zelf soep? Dan kun je een van de lekker grote soeppannen gebruiken, zodat er lekker veel in kan.

Grillpan

Houd je ervan om groentes of vlees lekker te grillen? Dan is een grillpan onmisbaar. Grillpannen zijn een soort bakplaat, maar dan voor groente of vlees. Deze zet je in de oven of op de barbecue en zo krijgt het eten een lekkere smaak. Ideaal voor als je even een makkelijker gerecht wil en je even niet naar het eten om wil kijken.

Slowcooker of airfryer

Het hebben van één van deze dingen is ideaal en als je er eenmaal een hebt, kan je niet meer zonder. Niet iedereen is fan van slowcookers, maar ze zijn wel echt ideaal als je graag rijst eet. De rijst is namelijk altijd perfect gekookt en je hoeft er amper naar om te kijken. Een airfryer is net zo. Bovendien is het eten wat je klaarmaakt in een airfryer een stuk gezonder dan wanneer je het frituurt of bakt. Altijd mooi meegenomen!

Lees ook: Dit is dé truc om je gietijzeren pan makkelijk schoon te maken 

Beeld: Pexels