21 januari 2021
Vivian

Het internet kan deze sneer naar Donald Trump wel waarderen

Gisteren was het dan eindelijk zover: de laatste dag van het presidentschap van Donald Trump. Hij heeft het stokje overgedragen aan Joe Biden. Om deze bijzondere dag te vieren, deelt de wereldberoemde Britse tv-kok Nigella Lawson haar recept van de dag: Bittere oranje taart. Een sneer naar Trump die het internet zeker kan waarderen. 

Recept van de dag

“Natuurlijk is deze bittere oranje taart geheel toevallig het recept van de dag”, tweette Nigella op de dag van de inauguratie aan haar 2,7 miljoen volgers. Het gaat om een ‘bitter orange tart‘ in het Engels, oftewel een bittere sinaasappeltaart. De bittere, oranjekleurige taart doet veel volgers aan het huidje van de voormalige Amerikaanse president denken en die beleefde sneer kunnen zij dan ook wel waarderen. Volgens Trump is zijn oranje huidje overigens puur natuur en gebruikt hij geen bronzingpoeder om hem het hele jaar door een zongebruinde uitstraling te geven. Hij heeft gewoon ‘goede genen’, meldde het Witte Huis zelfs. Toch zijn veel dermatologen ervan overtuigd dat de voormalige president in ieder geval een bruinende crème gebruikt voor zijn gelaat en dat hij misschien zelfs zo nu en dan een zonnebankje pakt.

Netjes, maar vilein

Binnen no time werd Nigella’s bericht meer dan 10 duizend keer geretweet en ruim 45 duizend keer geliket. “Zo netjes, maar zo vilein”, bejubelde een Twitteraar het bericht van Nigella. “Beste recept van de dag ooit”, schrijft een ander. “Nigella wint vandaag het internet.” Niet alleen de naam van de sinaasappeltaart kan op veel gelach rekenen, ook een van de ingrediënten is volgens sommigen een duidelijke sneer naar Trump. In het recept heb je namelijk ‘bashed ginger nuts’ nodig. Hoewel ze hier letterlijk natuurlijk ‘vermalen gemberkoekjes’ mee bedoelt, beelden veel lezers zich een andere betekenis van ‘ginger nuts’ in. Haha!

Lees ook: Dit zijn de eetgewoontes van president Donald Trump

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twitter | Beeld: Videostill