Zolang kun je gember bewaren

Er zijn tal van redenen waarom je wat vaker gember zou moeten eten. Het is niet alleen een goede smaakmaker, maar het consumeren van gember heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Zo helpt het je immuunsysteem en vermindert het de spierpijn. Als je vaker gember wilt eten is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je gember het beste kunt bewaren.

Zo kun je de smaakmaker het beste bewaren.

Meerdere optie

Als je gember gebruikt, gebruik je vaak niet de hele gemberwortel. Gelukkig hoeft een stuk gember ook niet in een keer op en kun je het goed een tijdje bewaren. Maar je kunt de gember niet zomaar in de fruitschaal bewaren. Hoe kun je dat stukje het beste bewaren? Er zijn meerdere opties:

In de koelkast
Je kunt gember zo’n drie weken in de koelkast bewaren, mits je dat wel op een goede manier doet. Leg gember niet zomaar in de koelkast, maar stop het in een ziplock zakje of rol het in een stukje keukenpapier.

In de vriezer
Consumeer je niet zo vaak gember? En komt het stukje niet op binnen drie weken? Bewaar het dan in de vriezer. In de vriezer kun je een stuk gemberwortel een paar maanden bewaren. Als je wat gember nodig hebt, hoef je het er alleen maar af te raspen en kun je het direct gebruiken.

Drogen
Een laatste optie is om je gember te drogen. Rasp de gember en plaatst het op bakpapier en leg het op een droge, koele ruimte. Na vier dagen is de gember helemaal gedroogd. Bewaar de gember op een droge plek en je kunt het bijna een jaar bewaren.

Lees ook: Recept: wrap met romige tonijnsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘top Pinterest!

Bron: Sante | Beeld: Pixabay