Maayke

De oplossing voor een deksel ligt binnen handbereik

Bij de vele pannen die je in een keukenkast hebt staan, zit vaak een bijpassende deksel. Is deze echter zoek of kapot gegaan tijdens bijvoorbeeld een verhuizing? Of kan je de deksel gewoon niet meer terug vinden? Wees niet getreurd, want er is een hele simpele oplossing om alsnog te koken met een deksel op de pan. Het enige dat je hoeft te doen is even in de oven te kijken.

Ja, ook jij hebt deze simpele oplossing in huis.

Vervangende deksel

Zit je midden in de bereidingen van dat nieuwe kookrecept en zie je plots dat je geen bijpassende deksel bij de hand hebt voor de pan? Pak dan gewoon de bakplaat uit de oven! De deksel van de pan kan gemakkelijk vervangen worden door deze bakplaat. Voor sommigen lijkt dit misschien een vergezochte truc, maar niets is minder waar. In vele grote restaurants gebruiken chefkoks deze truc ook als vervangende deksel op de pan. En ja, dit werkt net zo goed als het gebruik van de deksel zelf.

Ovenhandschoenen

Zorg wel, voordat je de bakplaat op de pan plaatst, dat deze goed schoon is. Vaak kan aan de onderzijde van de bakplaat vuil zitten en dit wil je natuurlijk niet in je vers gekookte gerecht hebben. Let er daarnaast op dat je altijd ovenhandschoenen gebruikt wanneer je de bakplaat van de pan verplaatst. Het metaal van de bakplaat geleidt namelijk, wat ervoor zorgt dat de plaat gloeiendheet kan zijn wanneer je het van de pan afhaalt.

Wil je je bakplaat graag weer spic en span hebben? Kijk dan snel op de volgende pagina voor de simpele tip om een bakplaat weer blinkend schoon te krijgen.

Pagina 1/2