Maayke

Tel uit je winst!

Er zijn tijden dat we allemaal naar onze winkelwagen kijken en hopen dat we hebben kunnen besparen op een aantal boodschappen. Eenmaal bij de kassa blijkt dit toch vaak weer een illusie en geven we meer uit aan onze boodschappen dan beoogd. Dit komt grotendeels ook omdat we geld verspillen aan veel producten die we eigenlijk helemaal niet hoeven te kopen in de supermarkt. 

Deze acht etenswaren koop je vanaf nu niet meer in de supermarkt.

8. Bouillon

In plaats van elke keer dat je een jus of stoofpot maakt, verschillende kant-en-klare bouillonpakjes uit de voorraadkast pakt, kun je ook leren om zelf een goede bouillon te maken. Het is het gemakkelijkste om de restjes van het diner van de avond ervoor een paar uur te laten sudderen, even door de zeef halen en opzij zetten om te gebruiken wanneer je maar wilt. Het is mogelijk om bouillon in te vriezen en voor langere tijd in de vriezer te bewaren.

7. Croutons

Croutons zijn een van de gemakkelijkste etenswaren die je van je boodschappenlijstje kunt schrappen. Je maakt deze smaakmakers voor bijvoorbeeld in de soep of in een salade door wat oud brood in te smeren met wat olijfolie en verschillende kruiden. Even in de oven et voilà!, je hebt heerlijke zelfgemaakte croutons op tafel staan.

6. Guacamole

Iedereen weet dat een Mexicaanse maaltijd niet compleet is zonder een flinke homp guacamole. Dit is dan ook de reden dat de supermarktschappen vol staan met verschillende kant-en-klare guacamole varianten. Neem het heft in eigen handen en maak deze simpele dip gewoon zelf! Het enige dat je nodig hebt zijn wat verse avocado’s, (rode) uien, tomaten en eventueel een chilipepertje en wat citroensap. Niet alleen is zelf maken veel leuker, het smaakt gegarandeerd ook een stuk lekkerder!

5. Karnemelk

De een zweert erbij en de ander verafschuwt het: karnemelk. Toch wordt karnemelk vaker gebruikt in gerechten dan je denkt. Wil je bijvoorbeeld de perfecte gepaneerde kip maken? Dan is karnemelk volgens topchef Gordon Ramsay onmisbaar. Heb je dit nu net niet in huis? Dan maak je het gewoon zelf door volle melk te mengen met wat citroensap.

Nieuwsgierig naar de top 4 met etenswaren die je direct van je boodschappenlijstje kunt schrappen? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2