Buikgriep? Drink dit eens

Misselijk, diarree, overgeven en koorts: door een buikgriep kan je behoorlijk ziek worden. Buikgriep wordt veroorzaakt door een virus of bacterie en je bent er zo een week door uit de running. Vaak moet je totaal niet aan eten en drinken denken en word je al misselijk bij de aanblik van een kopje thee, maar toch zal je wel moeten.

Door buikgriep heeft je lichaam juist meer dan ooit behoefte aan voedingstoffen en vitaminen. Dit moet je altijd eten en drinken als je buikgriep hebt.

Water, water en nog eens water
Als je geveld bent door een buikgriep verlies je erg veel vocht. Het is dan allereerst natuurlijk belangrijk om genoeg vocht binnen te krijgen om dit vochttekort te compenseren. Thee, slappe bouillon of gewoon kraan water: probeer minimaal 2/3 liter binnen te krijgen.

Ginger Ale
Je moet er waarschijnlijk niet aan denken, maar ginger ale is een wondermiddel tegen misselijkheid. Gember werkt neutraliserend voor je maag en het helpt tegen een misselijk gevoel. Als je ginger ale echt niet lust kan je een paar plakken gember afsnijden en erop kauwen of in een kop heet water doen en opdrinken. Je zal zien dat de symptomen van je buikgriep verminderen!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld : Unsplash