02 februari 2018
Desy

En zo houd je de kilo’s er ook af

De zomer is nog ver weg, maar het is nooit vroeg genoeg om aan een zomers en slank lichaam te gaan werken. Voordat je je echter in een dubieus dieet stort, is het handzaam om te lezen welke diëten wel en niet goed werken. Volgens experts kun je namelijk het beste één van deze vijf diëten volgen. 

Deze vijf diëten zijn namelijk het makkelijkste vol te houden.

Panel
Het panel, bestaande uit diëtisten en andere gezondheidsexperts, bestudeerde veertig verschillende populaire diëten. Ze beoordeelden hoe gezond en veilig de diëten zijn, hoe snel je ermee af kunt vallen en of ze goed vol te houden zijn.

1. Het Mediterrane dieet
Als je het voedingspatroon van de landen rond de Middellandse Zee aanhoudt, ben je goed bezig. Het mediterrane dieet kent namelijk geen ‘verboden; voedingsmiddelen en wel heel veel gezonde voedingsmiddelen als groente, fruit, olijfolie, peulvruchten (linzen, bruine bonen), noten, zaden, vis en volkoren producten. Het dieet houdt je bloedsuikerspiegel stabiel en beschermt je tegen hart- en vaatziekten.

2. Het flexitarisch dieet 
Het flexitarische dieet houdt in dat je minder vlees eet. Het minderen van de vleesinname zou het risico op diabetes en hart- en vaatziekten verlagen en je zou er ook nog de nodige kilo’s mee kunnen afvallen. Je hoeft met dit dieet het vlees niet helemaal af te zweren, waardoor het goed vol te houden is. Let wel op: op de dagen dat je geen vlees eet moet je je eiwitten halen uit andere voedingsstoffen zoals peulvruchten, noten, zaden, eieren, tofu of tempeh.
3. Weight Watchers
Het alom bekende Weight Watchers komt ook voor in het lijstje van de beste diëten. Je kunt volgens de experts met dit dieet goed afvallen zonder dat je heel veel honger hoeft te lijden. Per dag krijg je een bepaald aantal punten toegewezen, waarbinnen je kunt eten wat je lekker vindt. Het puntensysteem leert je op deze manier gezonde keuzes te maken en leert je bovenal hoe je een levensstijl kunt veranderen zonder dat je nooit meer iets kunt eten wat je lekker vindt.
4. Het DASH-dieet 
Het DASH-dieet is uitgeroepen tot ‘beste dieet van het jaar’ en niet voor niets: je valt ervan af, krijgt er alle nodige voedingsstoffen mee binnen en je bloeddruk gaat ervan omlaag. Het dieet is vrij simpel: je eet kleinere porties, meer fruit en groente, eet vezelrijk en weinig zout. Je mag in principe alles eten, maar wel met mate.
5. Het MIND-dieet 
Bij het MIND-dieet eet laat je ongezonde voedingsmiddelen zoals rood vlees, kaas, zoet eten en gefrituurd voedsel achterwege. Het dieet zou hierdoor gunstig zijn voor hart- en vloedvaten en je zou er mee vallen. Doordat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt, is het dieet goed vol te houden op lange termijn.
6. De Schijf van Vijf
Niet echt een dieet, maar wel een levensstijl waarmee je de nodige kilo’s zou kunnen afvallen. Je hoeft er niets voor te laten staan, maar alleen de adviezen in acht te nemen. Houd je je aan de schijf van vijf, dan krijg je gegarandeerd alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt en beperk je je calorie-inname door gezonde keuzes te maken.

Lees ook: Deze fruitsoorten passen in een koolhydraatarm dieet

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay