Maayke

Met deze slimme tips ben je zo klaar!

Het is vervelend maar waar: boodschappen doen lijkt altijd langer te duren dan je gepland had. Hoe vaak heb je wel niet op je horloge gekeken en realiseerde je je dat je al een uur lang dezelfde rondjes in de supermarkt aan het lopen bent voor de weekboodschappen? Hier zijn een negen slimme tips om je te helpen deze tijdrovende taak te versnellen.

Om te beginnen ga je waarschijnlijk al de mist in bij het maken van een boodschappenlijstje.

9. Bekijk de folders

Door alle nieuwe folders van de week goed door te bladeren kan dit betekenen dat je veel geld bespaart op je boodschappen. Catherine Alford, de budgetterende expert achter Budget Blonde, zegt dat prijsverlagingen zelfs mensen met vooraf geschreven boodschappenlijstjes kunnen overhalen. Ze raadt daarom aan om acties eerst te bekijken voordat je gaat winkelen, zodat je weet van welke acties je wilt profiteren en welke je zonder problemen links kunt laten liggen. Op deze manier blijf je bij je lijstje en is je budget gegarandeerd.

8. De juiste volgorde

Organiseer je boodschappenlijst op basis van de voedselcategorieën. Dit kun je makkelijk doen door producten te sorteren op onderwerpen als zuivelproducten, broodproducten en huishoudelijke artikelen. Ga je ook meestal naar je vaste adres als het gaat om boodschappen doen? Zet dan vervolgens ook de onderwerpen op volgorde van de route die door de supermarkt loopt. Zet bijvoorbeeld eerst de broodproducten, groenten en fruit op het lijstje en eindig met diepvriesproducten.

7. Winkel alleen

Winkelen kan leuker zijn met z’n tweeën (tenzij je boodschappen-maatje natuurlijk een schreeuwende peuter is), maar meestal heeft de ander helemaal niet hetzelfde snelle doel als jij. Wat resulteert in heel wat extra tijd in de supermarkt. Financieel schrijver, Brad Hines legt uit dat andere mensen waarschijnlijk ook meer tijd aan je beslissingsproces toevoegen: “Ze zullen je zowel lichamelijk als geestelijk laten vastlopen door hun eigen beslissingen en mening voorop te stellen.”

6. Maak contact

Het is veel gemakkelijker om met jouw vaste wensen bij bijvoorbeeld de broodafdeling wekelijks bij dezelfde supermarkt te komen. Dit contact met een supermarktmedewerker kun je beginnen door altijd op dezelfde dag van de week te winkelen, zodat dus ongeveer ook dezelfde mensen werken.

Benieuwd wat de top 5 met slimme tips is om sneller boodschappen te kunnen doen? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2