Op deze manier blijft je komkommer het langst vers en vol smaak

Er is niets lekkerder dan stukjes frisse komkommer door je salade heen. Of eet het als snack met wat hummus. Grote kans dat jij vaak wel een komkommer in huis hebt. Maar waar kun je deze eigenlijk het best bewaren?

In de koelkast

Komkommers kun je het best in de koelkast bewaren. Maar niet overal in de koelkast is een even goede bewaarplaats voor deze groente. Nee, je kunt je komkommer het beste op de warmste plek in je koelkast neerleggen. Dit is vaak aan de deur of aan de voorkant. Voordat je je komkommer in de koelkast legt, moet je hem grondig wassen én afdrogen.

Gesneden komkommers bewaren

Als je je komkommer al gesneden hebt, kun je de stukjes het best bewaren in een bakje met een deksel. Doe hier vervolgens een laagje water in. Je zou denken dat dit de komkommer wat slof en slapjes maakt, maar het tegenovergestelde is waar. De komkommerstukjes blijven lekker fris en knapperig. Je kunt de komkommer zo ongeveer een week bewaren.

Komkommers invriezen

Komkommers zijn niet de meest geschikte groente om in te vriezen. Het is namelijk lastig om ze daarna te snijden en ermee te koken. Toch kun je ingevroren komkommers prima gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie. Voordat je de komkommer in de vriezer plaatst, moet je deze grondig wassen en afdrogen. Plaats de komkommers het liefst in een luchtdicht bakje. Zo blijven ze tot zo’n drie maanden goed.

Lees ook: Recept: Thaise komkommersalade met pinda’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: EatingWell | Beeld: Unsplash